Singer-songwriter Tim Grimm is nog twee keer te zien in april, op 29 april bij een huisconcert in Vlierden en op 30 april in het EricaTheater in Ede. Aanvulling: ook op 1 mei nog in Nordhorn over de grens bij Oldenzaal.

Na zijn studie (Earlham) volgde Tim Grimm een ​​MFA in Theater aan de Universiteit van Michigan, waarna hij zich vestigde in Chicago. Daar studeerde hij, naast zijn theaterwerk, een korte tijd aan de Old Town School of Folk Music, begon hij liedjes te schrijven en op te treden. Hij vormde zijn eerste band: Tim Grimm en The True Hearts. Die nam 2 albums op: True Heart, Kind Mind en Broken Down Palace. Toen belde “Hollywood”, Tim legde zijn gitaar en pen neer en pakte ze bijna 10 jaar niet op.

Na in de jaren negentig in Los Angeles te hebben gewerkt (waar hij 2 seizoenen mee speelde in het NBC-drama Reasonable Doubts en in een aantal films waaronder Clear and Present Danger met Harrison Ford) keerde Tim terug naar huis, naar zijn roots; de bossen en kleine stadjes in het zuiden van Indiana waar hij opgroeide als zoon van onderwijzers en kleinzoon van boeren, Zijn terugkeer naar huis (Indiana) was een bewuste keuze om een ​​leven van betekenis te leiden in plaats van een leven van ‘succes’. Tims liedjes gaan veelal over het plattelands leven dat hem gevormd heeft – songs rijk aan beschrijvende details en gezongen met warmte, intimiteit en de niet uit te bannen nationale romantiek van de familieboerderij en het helaas verdwijnende, landschap van landelijk Amerika. Maar er zijn ook songs, in het bijzonder op zijn recente albums, waarop Tim zich kritisch uit over bepaalde stromingen in de Amerikaanse samenleving.

Sinds zijn terugkeer naar Indiana heeft Tim een reeks veelgeprezen albums uitgebracht, toert hij bijna continu (sinds 2012 inclusief een uitgebreide jaarlijkse tour in Benelux) en vindt hij nog steeds tijd om te acteren in het theater en om muziek te componeren voor speciale projecten en evenementen.

Tim Grimm was niet van plan om in 2020-2021 songs voor een nieuw album te schrijven en uit te brengen, maar dat was voordat de wereld op zijn kop werd gezet, voordat maskers en de anderhalve-meter maatschappij  de norm werden … voordat concerten geannuleerd en theaters gesloten werden… voordat de sociale angst en het sociale barbarisme van Trump’s presidentschap schijnbaar ondraaglijk werden – Grimm heeft vaak het gevoel dat alle liedjes liefdesliedjes of politieke liedjes zijn. En in tijden als deze zijn ze voor hem vaak één en dezelfde.
In de negen tracks op het album Gone zingt Tim Grimm  over dromen uit het verleden en heden, over persoonlijk en gemeenschappelijk verlies. In deze collectie songs beweegt hij behendig tussen duidelijke observaties en ongecompliceerde en verleidelijke metaforen. De titelsong van dit album was de nummer Één meest gedraaide song op USA Folk Radio in 2020 en een jaar later (2021) de nummer twee meest gedraaide song op USA Folk Radio.

Tim Grimm, foto Ronald Rietman
Tim Grimm, foto Ronald Rietman


Concertdata Tim Grimm:

Vrijdag 29 april 2022
Huissconcert in Vlierden
Voor meer info mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zaterdag 30 april 2022
EricaTheater in de Ericakerk, Ericalaan 1, 6711 MZ Ede
Aanvang 20:00 uur, entree €15,-
Info en tickets: https://ericatheater.nl/

Z
ondag 1 mei 2022
Nordhorn, net over de grens bij Oldenzaal. Het concert is 's middags in een voormalige kas, mooie plek voor deze ingetogen muziek. Info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op facebook ' herman's glasshouse'. 

Website Tim Grimm: https://timgrimm.com/