Op vrijdag 13 mei verwelkomt Acoustic Alley de Ierse songwriter Danny Guinan in Theater In de Steeg in de Haagse binnenstad.

Als songwriter is Danny Guinan te vergelijken met artiesten als Damien Rice en Glen Hansard, hoewel ook zijn Ierse roots onmiskenbaar aanwezig zijn in zijn muziek. In het verleden toerde hij met onder meer Luka Bloom en Shane McGowan. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een songwriter wiens eigen stem, spel en melodieën niet langer per definitie terug-echoën naar zijn geboorteland.

De schitterende songs op zijn nieuwste album Now is the time vormen een perfecte soundtrack voor een wereld die uit de coronacrisis komt. Zijn muzikale verhalen raken universele thema’s als hoop en angst, liefde en verlies, moed en nederigheid. Ze onthullen het vooruitzicht van een nieuw begin, met de genezing van oude wonden en de belofte van een betere toekomst.

Danny Guinan maakte naam en faam in zijn geboorteland Ierland met zijn band Speranza. Daarna startte hij vanuit Nederland zijn solocarrière. Hij toerde door Europa, trad op tijdens toonaangevende folkfestivals en stond in onder meer Paradiso en het Concertgebouw (Amsterdam) en L’Olympia (Paris). Vervolgens stapte hij uit de spotlights om nieuwe songs te schrijven. 

Danny Guinan is terug, nu dus met prachtig solo-werk, want velen kennen hem van het aanstekelijke trio O’Dreams, waarmee hij met diverse theatershows langs grotere theaters tourde. Danny neemt O’Dreams toetsenist Ed Veltrop mee en daarnaast ook bassist Ray-Edgar Duyns (Cloudmachine). Tot slot de toepasselijke woorden waarmee Danny Guinan de openingssong van zijn nieuwe album begint: “Now is the time to start out again”. 

Danny Guinan
Danny Guinan

Trailer Danny Guinan Live: https://youtu.be/XwUJmIixLTU

Vrijdag 13 mei 2022, Danny Guinan bij Acoustic Alley in Den Haag.
Het optreden vindt plaats in het intieme Theater In de Steeg in de Haagse binnenstad.
Aanvang: 20:15 u
Tickets: www.acousticalley.nl