Sophie Janna (The Lasses) presenteert op donderdag 12 mei haar EP Wide World, die in december digitaal al verscheen. Dit doet ze samen met toetsenist Jarno van Es en multi-instrumentalist Janos Koolen, in de tuinzaal van de Tolhuistuin (Paradiso-Noord). 

Sophie Janna bracht de afgelopen jaren vier albums uit met The Lasses, haar duo met Margot Merah. Tijdens tours van The Lasses door Amerika, Canada, Schotland en Ierland ontstond inspiratie voor eigen nummers, waarvan er nu vier op de plaat zijn gezet. Ook was er plek voor de traditional Laurels, die al eerder op Janna’s gelijknamige debuutalbum (2014) verscheen. OOR schreef hierover “misschien wel het mooiste wat in Nederland op folkgebied is gemaakt.” Als Folkforum durven we hierover geen uitspraken te doen, maar dat het mooi wordt, dat is zeker!

Toetsenist Jarno van Es verdiende zijn sporen in meerdere bands. Solo speelt hij meditatieve improvisaties die wonderschoon passen bij de ontwapenende nummers van Janna. Janos Koolen behoeft nauwelijks verdere introductie, zo’n grote rol speelt hij in de Nederlandse folk- en rootswereld: bijvoorbeeld in zijn eigen bands Steam Power en Still Here, en als instrumentalist en producer bij talloze rootsalbums - o.a. de recente albums van Eric Devries, NinaLynn, The Stringlers en The Lasses komen uit zijn studio. Met Koolen en Van Es als begeleiders staat er een stevige basis waardoor de fluwelen stem en gevoelige gitaarpartijen van Sophie Janna helemaal tot hun recht komen. 

Sophie Janna, foto Roosmarijn Broersen
Sophie Janna, foto Roosmarijn Broersen


Donderdag 12 mei 2022, Sophie Janna in Paradiso, locatie Tolhuistuin
Aanvang 20.00
Locatie Tolhuistuin, IJpromenade 2 in de Tuinzaal
Entree €15,- (incl. daglidmaatschap en servicekosten)
Reserveren kan via de website van Paradiso: https://www.paradiso.nl/en/program/sophie-janna/93481/.