Op zaterdag 28 mei speelt Steam Power bij Acoustic Alley in Den Haag. Dit optreden is uitgesteld naar vrijdag 16 september, gekochte tickets blijven geldig!

Op zaterdag (!) 28 mei verwelkomt Acoustic Alley de gelegenheidsformatie Steam Power, drie topmuzikanten uit het akoestische circuit: Fay Lovsky, Laurens Joensen en Janos Koolen. Zij brengen een flinke dosis bluegrass mee:  prachtige liedjes, virtuoos snarenspel en een flinke scheut humor.  Plaats van handeling is het intieme Theater In de Steeg in het centrum van Den Haag. 

Onderweg op een bed van snaren worden verhalen gedeeld en melodieën uitgewisseld. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt. Steam Power speelt met, ‘virtuoos snarenspel, grotendeels eigen werk met een flinke dosis bluegrass. De vier muzikanten: FAY LOVSKY: zang, basgitaar, LAURENS JOENSEN: zang, gitaar en JANOS KOOLEN: zang, mandoline, banjo, hebben hun muzikale sporen ruim verdiend. Ze betraden podia in binnen- en buitenland en ze zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Magna Carta en Pat Metheny. Maar juist in een intieme ruimte en niet in dienst van grote namen gebeurt het. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en wordt elk optreden een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit.

Folkforum: “Het debuut van Steam Power is een mooi gevarieerd album geworden, fijne liedjes (in het Engels of Nederlands) worden afgewisseld met sterke instrumentalen, soms is er melancholie maar vaak is er sprake van een vrolijk stemmende begeleiding die getuigt van heel wat spelplezier. ...Steam Power maakte een sprankelende plaat waar je graag naar blijft luisteren.” 

Youtube:
Compilatie: https://www.youtube.com/watch?v=PIssT8lAgVc
Sequoia: https://youtu.be/dJfoUhVFyAs

Steam Power Trio
Steam Power Trio

Zaterdag 28 mei 2022, Steam Power

Dit optreden is uitgesteld naar vrijdag 16 september 2022, gekochte tickets blijven geldig!
Theater In de Steeg

Westeinde 165a

2512GX Den Haag
Aanvang 20.15 uur (zaal open 19.45 uur) 

Entree €20,--  

Informatie en tickets: www.acousticalley.nl