Op vrijdag 28 mei presenteren Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering hun nieuwe album Your Feet Travel Hope bij VRIJDAG in Groningen.

Het zijn twee bijzondere jaren geweest voor het duo Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering, al ruim 10 jaar muzikaal samen. Bijna geen optredens, soms zelfs een periode zonder repetitie. Maar deze tijd hebben ze benut om met nieuw en oud materiaal de studio in te duiken voor hun tweede plaat samen: Your Feet Travel Hope, die op 28 mei 2022 uitkomt op CD. Het is een plaat geworden waarin de samenwerking verdiept is en beide muzikanten uiting geven aan wat er de afgelopen jaren gebeurd is. De teksten van Roos zijn wederom poëtisch, en putten misschien wel uit een dieper vat - persoonlijk en open. De muziek is een breed spectrum van stijlen waar naast de veelzijdigheid van de cello ook veel ruimte is voor de prachtige bijdrages van een keur aan gastmuzikanten.

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering
Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos is een singer-songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzondere eigen stijl weet te smeden. Ze stond al eens op Eurosonic en gaat volledig haar eigen (muzikale) weg. Roos bracht 3 cds uit met haar band Gather Roses. In juni 2010 was de release van een solo album (I am Water), en in 2015 bracht zij samen met Sebastiaan Wiering de CD Many Hours Still to Come uit.

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland! Zo speelden zij meermaals op het singersongwriterfestival in Kopenhagen en tevens op het melodicafestival in Aarhus, Denemarken, waren ze in 2018 op toer in Engeland en gingen ze in de zomer van 2019 o.a. naar Berlijn en Hamburg. Regelmatig spelen zij op de betere luisterpodia, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen zij voor een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello. 

Links:
Website: www.roosgaljaard.nl
Facebook: https://www.facebook.com/roosgaljaardsebastiaanwiering/

roos galjaard & sebastiaan wiering - my feet travel hope

28 mei 2022, Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering, albumpresentatie Your Feet Travel Hope bij VRIJDAG in Groningen
Aanvang 20:15 uur (deuren open om 20:00 uur), entree gratis
Zie ook: https://bijvrijdag.nl/agenda/album-release-your-feet-travel-hope-roos-galjaard-sebastiaan-wiering/