Op vrijdag 10 juni is er een exclusief optreden van het Engelse damesquintet Daphne’s Flight (Chris While, Julie Matthews, Melanie Harrold, Helen Watson & Miranda Sykes) bij Roots aan de Zaan in De Pasveerzaal/FluXus in Zaandam.

Toen het Britse dames-collectief Daphne's Flight de eerste keer Roots aan de Zaan aandeed op 22 september 2017, was dat een concert om door een ringetje te halen. Nu, bijna vijf jaar later, komen ze – met een wijziging in de gelederen – terug, wederom voor een exclusief optreden in Nederland.

Stuk voor stuk betreft het veteranen met heel veel prachtige muziek op hun (individuele) naam. Chris While en Jullie Matthews tenslotte vonden elkaar in The Albion Band medio jaren negentig. Gedurende die paar jaar groeiden de twee uit tot geluidbepalende leden van die groep, en vervolgens gingen ze onder hun eigen naam als duo – met inmiddels twaalf albums op hun naam – verder. Melanie Harrold werkte samen met Hank Wangford en Garry Rafferty, terwijl Helen Watson (met albums op haar naam geproduceerd door Glyn Johns, en bijgestaan door Andy Fairweather-Low en leden van Little Feat), met o.a. Carmel, Linda Ronstadt en Emmylou Harris zong. Nieuw is Miranda Sykes, die o.a. deel uitmaakte van Show Of Hands en tegenwoordig met Edgelarks' Hannah Martin optreedt. Zij neemt sinds dit jaar de plaats in van de vertrokken Christine Collister. 

In 1996 kwamen ze samen als Daphne's Flight met het gelijknamige debuutalbum. Met het ruim twintig jaar later opgenomen tweede album Knows Time, Knows Change en andermaal een concertreeks waren ze in 2017 dan eindelijk terug. 

Vijf eigentijdse singer/songwriters met een weids bereik aan onderwerpen en genres: folk, blues, jazz èn pop mixend, met soms wat rake covers, met een energie, passie en vooral ook harmoniëen om u tegen te zeggen. 

Daphne's Flight
Daphne's Flight


10 juni 2022, Daphne's Flight bij Roots aan de Zaan in de Pasveerzaal van FluXus aan de Westzijde 148 te Zaandam.
Aanvang is 20:00, de deur gaat een half uur vantevoren open.
Kaarten kosten €23.00 (leden €15.00), te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook: http://rootsaandezaan.nl/