Op tweede pinksterdag, 6 juni, staat de Maandag van Van Meurs bij Meneer Frits in Eindhoven in het teken van kwaliteitsfolk met een dubbelprogramma door het Schotse trio The Jellyman's Daughter en het Belgische duo Tom Theuns & Aurélie Dorzée. HELAAS IS DIT CONCERT GEANNULEERD OMDAT ER TE WEINIG KAARTEN VERKOCHT ZIJN IN DE VOORVERKOOP.

The Jellyman's Daughter
Emily Kelly, vocals, gitaar en mandoline en Graham Coe, vocals, cello, gitaar en mandoline, vormen samen het Schotse duo The Jellyman's Daughter. Hun muzikale zoektocht levert door de intieme mix van hun stemmenen de bijzondere instrumentatie, waarbij zij de grenzen van de folk en roots opzoeken, tot een verrassend amalgaam van klankkleuren, zoals te horen is op hun meest recente release 'Dead Reckoning'.

Jamie Francis vult dit duo aan tot een trio met zijn veelzijdige spel op de vijfsnarige banjo. The Jellyman's Daughter was diverse keren te zien op  internationale festivals en won onder meer de prijs The Best Acoustic Act in de Scottish Alternative Music Awards.

'Fans of folk and Americana will be entranced by their music and gorgeous singing... spine-tingling'  - Daily Express

The Jellyman's Daughter
The Jellyman's Daughter

Tom Theuns & Aurélie Dorzée
Tom & Aurélie schreven als leden van o.a. Panta Rhei en Ambrozijn een aantal van de mooiste pagina’s in de Belgische folkgeschiedenis. Maar ook hun carrière als duo (a.k.a. Aurelia) oogt indrukwekkend. Zo werden ze o.a. vorig jaar nog gelauwerd met de Flanders Folk Award voor beste live band. Vanavond stellen ze een selectie van hun nieuwe zevende dubbelalbum voor: The Seven Gardens. Aan de hand van een buitengewoon instrumentarium (viola d’amore, mandoline, mandocello, …) en doordringend vocaal werk componeerden ze zeven muzikale tuinen vol humor en fantasie, elk met hun eigen intense poëtische karakter. Hedendaagse folk zonder grenzen!

Tom Theuns & Aurélie Dorzée bij de uitreiking van de Flanders Folk Awards
Tom Theuns & Aurélie Dorzée bij de uitreiking van de Flanders Folk Awards


Maandag 6 juni 2022, The Jellyman's Daughter + Tom Theuns & Aurélie Dorzée bij de Maandag van Van Meurs bij Meneer Frits in Eindhoven.
Aanvang 20:45 uur, entree €12,-
Tickets via: https://www.muziekgebouweindhoven.nl/nl/agenda/4248
Zie ook: https://www.demaandagvanvanmeurs.nl

Ook bij de Maandag van Van Meurs in juni 2022:
13 juni Chastity Brown
20 juni Doug Macleod
27 juni Eindhoven SiSoCity