Na een gedwongen stop door COVID komt de legendarisch groep The Dublin Legends weer naar ons land voor een uitgebreide tournee, van 28 september t/m 16 oktober. 

De echte folk fans kennen de muzikanten wellicht beter onder de legendarische naam The Dubliners. Die naam verdween toen Dubliners-voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte, maar de legende bleef! Net als de waanzinnig lekkere pubsfeer, die de luisteraars stampend en klappend meesleept door opzwepende songs en melancholieke ballades. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als het viermanschap Seán Cannon, Gerry O'Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn.

The Dublin Legends brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede Folk draagt zichzelf. En dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als ze met hun enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. Molly Malone, Whiskey in the jar, Seven Drunken Nights, The Irish Rover en Dirty Old Town, stuk voor stuk klassiekers die je wel mee móet zingen. Tien jaar na het 50-jarig jubileum van de fameuze Dubliners is die fameuze naam dan wel geschiedenis, maar heeft de band nog geen fractie ingeboet op zijn ongeëvenaarde stijl. Folk met hoofdletters!

Tourneelijst september/oktober 2022

28/9 Toon Hermans Theater – Sittard 
29/9 Corneel – Lelystad
30/09 De Lampegiet - Veenendaal
1/10 Concertzaal - Tilburg
2/10 Theater Sneek- Sneek
4/10 Cultuurcentrum - Mechelen (B)
5/10 Geert Teis - Stadskanaal
6/10 RABO Theater De Meenthe - Steenwijk
7/10 RABO Theater - Hengelo
8/10 De Lawei - Drachten
9/10 Duycker - Hoofddorp
11/10 TivoliVredenburg - Utrecht
12/10 Parktheater – Hoorn
13/10 Hanzehof - Zutphen
14/10 CCXL - Vlissingen
15/10 De Schalm – Veldhoven
16/10 Paard - Den Haag