Op maandag 27 juni 2022 vindt de allerlaatste Maandag van Van Meurs plaats in Eindhoven. Traditiegetrouw is er dan ruimte voor Eindhovense SiSoCity (met Iris Penning als gastvrouw en met o.a. Aidan en Woody Veneman), maar er zal ook vooruitgeblikt worden naar de nieuwe plannen van Muziekgebouw Eindhoven voor de maandagavond, de tweewekelijkse Americana Mondays.

Muziekgebouw Eindhoven stuurde klanten van de Maandag van Van Meurs de volgende mail:

Aanstaande maandagavond is het de allerlaatste Maandag van Van Meurs: na 15 jaar nemen we afscheid van een icoon, een legende. Dankzij Ad van Meurs en zijn vrouw Ankie Keultjes-van Meurs heeft Muziekgebouw Eindhoven een lange traditie opgebouwd met het brengen van singer-songwriters van (inter)nationale klasse. Werkelijk een unicum in concertzaalland en daar zijn we heel erg trots op. 

Traditionele afsluiter
Geniet nog één keer met ons mee van de traditionele afsluiter van het seizoen: Eindhoven SiSoCity. Tijdens Eindhoven SiSoCity maak je kennis met nieuw Eindhovens talent en brengen gerenommeerde Eindhovense artiesten bijzonder repertoire. Stadsdichter en muzikant Iris Penning is vanavond de host en er zijn optredens van onder meer Isa Lauren, Gooseking 3000, Woody Veneman, Jasmijn en Aidan. We zullen vanavond vanzelfsprekend ook stilstaan bij 15 jaar singer-songwriterhistorie in Meneer Frits én vertellen we je over onze nieuwe plannen voor de maandagavond. 

De nieuwe naam is al bekend, dat gaat Americana Mondays worden en de reeks zal tweewekelijks op maandag plaatsvinden, de aftrap is op 5 september met een optreden van Anna Tivel & Jeffrey Martin.