Op zondag 18 september presenteert Sido Martens zijn nieuwe album MultiLied en dat doet hij op ludieke wijze met een busrit naar Egypte, Buitenpost: Martens’ Magical Mistery Tour. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Op woensdag 29 oktober 1975 vertrok een bus van de Fram (Friese autobus maatschappij) vanaf de Oude Veemarkt in Leeuwarden richting Amsterdam. Daar, in theater De Brakke Grond, presenteerde Sido Martens namens platenmaatschappij Negram zijn eerste solo-elpee Land & Water. Martens had dat jaar Fungus (1974 hit Kaap’ren Varen) verlaten en ging solo verder. Een memorabele trip werd het in een volle bus met gezang en gelach en gerook (toen nog heel vanzelfsprekend).

Op weg naar de presentatie van Land & Water in 1975: voor de bus links Tom Steenbergen (destijds manager) en rechts Sido Martens
Op weg naar de presentatie van Land & Water in 1975: voor de bus links Tom Steenbergen (destijds manager) en rechts Sido Martens

Op zondag 18 september a.s. vertrekt er opnieuw een bus op weg naar een presentatie, nu van Martens’ nieuwste cd MultiLied. De route voert naar het prachtige paviljoen MeM gelegen in het groen van Egypte, net buiten Buitenpost. En nu mag er nìet gerookt worden in de bus. Op MultiLied staan zestien nieuw, vers geschreven Nederlandstalige liedjes. Sober gearrangeerd, indringend gespeeld en gezongen. 

Zondag 18 september 2022, Martens’ Magical Mistery Tour met de presentatie van MultiLied. Voor alle bezoekers is er naast de cd, een drankje en een cadeau. Geen vrije toegang, reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten 25 euro. Nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.