Huistheater De Steenakker in Haps start in het nieuwe seizoen met een festival, het accent ligt in het programma op gitaristen (met o.a. BJ Baartmans en huisband Space Age Travellers) en singer-songwriters (zoals Mercy John en VanWyck), en er is weer een eigen toneelproductie. De aftrap is op 9 september met een optreden van Eric Vaarzon Morel, later staan ook nog Guy Verlinde en de groep SEDAA op het programma.

Na bijna 2 jaar gesloten te zijn geweest gaat De Steenakker weer fris van start. De aftrap is op 9 september aanstaande met een solo concert van één van Nederlands bekendste flamenco gitaristen: Eric Vaarzon Morel. Dat wordt op een nazomerse avond genieten van Spaanse muziek! En op 11 september start een geheel nieuwe reeks waarin Nederlandse gitaarhelden in de schijnwerpers komen te staan. 

Snarenplukkers In Wild Verband
Het initiatief van Snarenplukkers in Wild Verband ligt bij de uit Boxmeer afkomstige gitarist, producer en singer-songwriter BJ Baartmans. Met de gitaar op schoot en met de muziek van huisband The Space Age Travellers gaat hij met gastgitaristen in gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of uit de schijnwerpers en vooral over de onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter. 

Op het Snarenplukkers festival in De Steenakker zijn te gast Erwin van Ligten (pop-rock-Indie), John F. Klaver (blues), en ook Eric Vaarzon Morel is aanwezig op het festival, een unieke combinatie. Het festival heeft een dag vullend programma. Tussen de sessies door kunnen (jonge) gitaar talenten workshops volgen (gratis!). De serie is ook op 11 en 12 maart in De Steenakker te zien, dan treden Marcel de Groot (de zoon van Boudewijn de Groot) en de Nijmeegse gitaarlegende Loek Schrievers op.

Op 2 oktober komt cabaretier Rob Scheepers wederom een try out geven (al uitverkocht).

Daarna valt op 16 oktober de beurt aan de Vlaamse singer-songwriter Guy Verlinde, met zijn oprechte blues en gevoelige Americana muziek. In november is er voor het tweede achtereenvolgende jaar een eigen toneelproductie te zien van Kletskoppen en hun nieuwe stuk ‘Vuile Was’. Over relaties en intriges tussen twee broers en een zus. Het stuk wordt in november vier keer in De Steenakker opgevoerd.

In december komt de groep SEDAA uit Mongolië met hun authentieke Mongoolse muziek. Met hun keelklanken en boventoon zang wordt dit een magisch concert.

Op 2 februari treedt de uit Boxtel afkomstige Mercy John met zijn Americana muziek op. Het seizoen wordt op Moederdag 14 mei afgesloten met singer-songwriter VanWyck uit Amsterdam. VanWyck is met haar muziek een stijl apart binnen de roots en America. Haar nummers zijn gevoelig en mysterieus. Ze is binnen enkele jaren doorgegroeid tot het grotere podium circuit.

Theater De Steenakker, Steenakkerstraat 5 Haps. Programma informatie en tickets: www.desteenakker.nl