Op zaterdag 17 september presenteert het Iers Sessie Festival een optreden van folkduo The Lasses met een sessie na afloop in Het Klooster in Nuenen.

De organisatie stuurt het volgende bericht:

Het wordt een actief najaar op het gebied van Ierse en folkmuziek in Nuenen. Op 17 september is het optreden van het geweldige Nederlandse top folk duo The Lasses. We wilden ze al lang op ons podium en nu gaat het dan ook echt gebeuren. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. De voorverkoop duurt tot en met zondag 11 september. Daarna betaal je de normale prijs. Dus wees er snel bij!

Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folk ballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folk tradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maakt ze een veelgevraagd duo in de internationale folk scene: van Schotland tot Amerika tot Japan. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. Deze spontane dames hebben tijdens hun podiumpresentatie veel leuke interactie met het publiek. 

In oktober 2019 verscheen het vierde album Undone, dat Sophie en Margot mochten presenteren bij tv-programma Vrije Geluiden. In 2022 werken The Lasses aan een nieuw album geïnspireerd op hun tours door Schotland.

Na het optreden is er een nazit waarin Ierse sessie kan worden gespeeld. Als je een instrument bespeelt neem het mee en schuif aan. Je kunt ook blijven hangen voor een drankje en een praatje.

The Lasses, foto Ronald Rietman
The Lasses, foto Ronald Rietman

17 september 2022, The Lasses
Het optreden begint om 20.00 uur en vindt plaats in Cultureel centrum Het Klooster, Park 1, Nuenen.
Kaartjes zijn € 16,- per stuk in de voorverkoop t/m 11 september. Daarna wordt dit €18,50. Jongeren onder de 18 betalen €8,00. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.ierssessiefestivalnuenen.nl of aan de kassa.

Iers Sessie festival Nuenen organiseert met succes sinds 2018 losse optredens. Muziekliefhebbers komen naast de muziek ook voor de unieke en gemoedelijke sfeer.