Voor het eerst sinds de corona-tijd, is Stichting Mokum Folk weer terug in Amstelveen met een gloednieuwe serie muziekconcerten! De aftrap wordt genomen op zondagmiddag 16 oktober met The Albert Mooneys

Eigenzinnige folky bewerkingen van muziek uit diverse genres. Zang met een vette en zeer swingende akoestische begeleiding. Oor- en oogstrelend! De drie broers Simon, Nick en Peur Mooney maken muziek onder leiding van hun oudere zus Antonia. Met gitaar, contrabas, accordeon, mandoline ukelele, banjo en zang.

The Albert Mooneys is een Hillegomse vier-mans-en-één-vrouws formatie (de bands eigen butler meegerekend!) die gespecialiseerd is in het verbouwen van bekende nummers naar nooit gedachte arrangementen met veelal akoestische instrumenten als gitaar, accordeon, mandoline, banjo, cigar-box gitaren, contrabas, drums, kazoo, neusfluit en diverse percussie-instrumenten. 

Met ‘verbouwen’ bedoelt de band dat ze een nummer oppakken, deze door de blender heen halen, daarna pureren en dit weer mengen met verse ingrediënten waardoor een compleet nieuw gerecht ontstaat. Zo kan het zomaar zijn dat je iets bekends hoort in een traditionele wals en dan blijkt dit een origineel nummer van de stevige rockband Queens of the Stone Age te zijn. Ook zou het kunnen dat je denkt te horen dat the Eurythmics een duet zijn aangegaan met the White Stripes, dat Black Sabbath een middeleeuws monnikenkoor was en aan het eind van het optreden durf je zomaar bij elke muziekquiz in te vullen dat Psycho Killer van the Talking Heads eigenlijk geschreven is door Johnny Cash. Zelf noemen ze dit “acoustic nonsense”, maar het is absoluut no-nonsense als je ze ziet spelen. 

The Albert Mooneys, foto Rob van Niele
The Albert Mooneys, foto Rob van Niele

Meer informatie over The Albert Mooneys: https://www.albertmooneys.nl/

Zondag 16 oktober 2022, The Albert Mooneys bij Mokum Folk
Locatie: Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. 
Aanvang: 15.00 uur (zaal open 14.30 uur). 
Entree: euro 12,- (donateurs Mokum Folk euro 9,-). 
Info: www.mokumfolk.nl.