Op zondag 30 oktober is het tweede akoestische dubbelconcert van Roots Unlimited in Maastricht met singer-songwriter Lotte Walda en het Belgisch blues- en americana duo Guy Verlinde & Olivier Vander Bauwede

Lotte Walda
Goede wijn behoeft geen krans. Dat geldt zeker voor Lotte Walda die al verschillende keren te gast was bij Roots Unlimited. De uit Heerlen afkomstige is singer-songwriter en straatartiest in hart en nieren, ondanks successen op (internationale) podia. Via haar muziek wil ze inspireren en haar liefde voor mens en natuur overbrengen aan de wereld.
Haar liedjes kenmerken zich door sterke melodieën, pakkende teksten en haar bijzondere, authentieke stemgeluid. Haar eigen muziek vult Lotte aan met covers uit de jaren ’60 en ’70, van artiesten als Melanie (Safka) en Joni Mitchell. 

Guy Verlinde Duo
Guy Verlinde
(Gent, °1976) wordt vaak de hardst werkende man van de Belgische bluesscene genoemd: 13 albums in 12 jaar en concerten in internationale clubs en festivals. Zijn album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie, maar zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd. Guy wordt bijgestaan ​​door de stijlvolle jonge muzikant Olivier Vander Bauwede. Hij behoort tot de nieuwe generatie Gentse bluesmuzikanten. Beïnvloed door Toots Thielemans en Steven De bruyn verkent hij met zijn mondharmonica's diverse muziekstijlen en gaat hij veel verder dan de traditionele blueslicks. Daarnaast speelt hij elektrische gitaar en studeert hij jazz aan het Conservatorium van Brussel.

Guy Verlinde Duo
Guy Verlinde Duo

Zondag 30 oktober 2022, Roots Unlimited met Lotte Walda & Guy Verlinde Duo in de Cellebroederskapel aan de Cellebroedersstaat 4, 6211PK Maastricht (Ingang via de monumentale poort Brusselsestraat 58).
Aanvang 15:00 uur
Tickets: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/C2E1AF98FDAE/1

De ROOTS-AKOESTISCHE dubbelconcerten worden mogelijk gemaakt door de Cellebroederskapel en Blues Maastricht / Jo Koopman en door bijdragen van Pop in Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.