De Oekraïense Electro-folk band Go_A zal op zaterdag 19 november voor het goede doel spelen in Poppodium Volt in Sittard-Geleen.

De band uit Oekraïne komt voor een exclusieve Limburgse show naar Poppodium Volt. Waar Go_A in 2021 nog hoge ogen gooide tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam is inmiddels de wereld, hun wereld, flink veranderd en is het land al acht maanden in oorlog. Zangeres en frontvrouw Kateryna Pavlenko laat weten dat het nu juist belangrijk is om hun stem te laten horen, muziek te maken en zoveel mogelijk aandacht te trekken voor hetgeen dat gaande is in het hart van Europa. De inwoners van Oekraïne zijn sterk en veerkrachtig maar hebben juist nu onze hulp nodig. 

De band gaat dit najaar op een korte maar krachtige tournee om geld op te halen voor hun goede doel, de mensen die dakloos zijn geworden in hun thuisland. Meer dan 13 miljoen mensen zijn uit hun huizen verdreven en op de vlucht, deze avond staat in het teken om zoveel mogelijk geld op te halen voor hun landgenoten. Op zaterdag 19 november vragen zij hier aandacht voor in de provincie Limburg. De inkomsten van deze show gaan dan ook naar de mensen die het zo hard nodig hebben. 

De band brengt een moderne interpretatie van Oekraïense folklore verpakt in een stevige elektronische sound. Go staat voor beweging en A voor Alpha (uit het oude Griekse alfabet) wat samen het symbool vormt voor de culturele roots en het begin van alles. De band begon in 2012 en experimenteerde er meteen op los en merkte al snel dat de oude folklore perfect past met de moderne elektronische sound. Match made in Heaven.
Go_A in Poppodium Volt
19 november 2022, Go_A in Poppodium Volt in Sittard-Geleen.
Aanvang 20:30 uur
Entree €25,- (€27,50 aan de deur)
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Poppodium Volt