Op 13 november zijn Alex Akela & Birgit Wijdemans te gast bij de Cultuurboerderij in Westelbeers.

Alex Akela
Van klassiek geschoold violist tot singer-songwriter, multi-instrumentalist, vertaler en componist. Alex schrijft nauwlettende observaties en eerlijke ontboezemingen. Hij is scherp, soms sarcastisch, maar ook lyrisch en kwetsbaar. Het contact met de luisteraar is zijn voornaamste drijfveer.

Birgit Wijdemans
Van zingen als twaalfjarige in de band van haar vader tot veelzijdig vocalist. Haar stem vertolkt waar zij van houdt: van spetterend en groots tot kraakhelder en adembenemend klein. Wie luistert, hoort diepgang en passie in haar veelzijdigheid. Voor Birgit is muziek communicatie van hart tot hart.

Alex & Birgit
Alex Akela & Birgit Wijdemans
delen een zeer brede muzikale belangstelling en werken in studio’s en op diverse podia. Ze zijn zowel solist als sessiemuzikant en spelen uiteenlopende stijlen zoals Blues, Soul, Jazz, Folk en Americana. Hun synergie is onmiskenbaar en zorgt voor optredens die je bijblijven. Ze spelen een enkele cover, maar vooral eigen werk en vertalingen (van Russische nummers naar het Nederlands en Engels) van de hand van Akela. Stuk voor stuk mooie liedjes met een verhaal, waarbij ze o.a. uitstapjes maken naar blues, folk en americana. Tussen de liedjes door vertellen ze over de Russische singer-songwriters wiens werk Akela vertaalt, alsook over lied- en dichtcultuur in Rusland in het algemeen.

Alex Akela & Birgit Wijdemans, foto Theo Looijmans
Alex Akela & Birgit Wijdemans, foto Theo Looijmans


Zondag 13 november 2022, Alex Akela & Birgit Wijdemans, Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8 Westelbeers
Aanvang 14:30 uur
Entree €15,- (met de mogelijkheid om naderhand deel te nemen aan een Mediterraans buffet)
Graag reserveren via www.cultuurboerderij.nl