Op donderdag 1 december presenteert Hein Augustijn in Den Bosch de korte documentaire die hij samen met Martijn Kuijten maakte bij Van Hier, een liedje in streektaal. Naast de documentaire is er ook live muziek.

Dit najaar is de single Van Hier uitgekomen. Een samenwerking van Hein Augustijn, Jelske, Gerard van Maasakkers, Hans Keuper en Leon Moorman. Een liedje in meerdere streektalen, een ode aan thuis. Augustijn: "Van hier begon als een liedje over het Brabantse platteland waar ik ben opgegroeid. Geschreven in het dialect van de streek. Ik was blij met het resultaat, maar vroeg me af of het niet deel was van een groter verhaal. Want al hebben we allemaal een ander beeld van thuis, het gevoel is universeel. Zo ontstond het idee om het nummer op te nemen met meerdere zangers uit verschillende delen van het land. Waarbij iedere artiest een deel van het lied voor zijn of haar rekening nam, in de eigen taal en met eigen woorden. En dat leverde een liedje op in het Drents, Limburgs, Achterhoeks én Brabants."

Van Hier is onder meer te beluisteren via Spotify, maar er is ook een videoclip bij gemaakt, die kun je hier bekijken. 

Rond dit project is naast de videoclip ook een korte documentaire gemaakt door filmmaker en muzikant Martijn Kuijten. De feestelijke première van deze documentaire zal plaatsvinden in de clubzaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. Met muzikale bijdragen van Hein Augustijn, Robert Driessen, Roeland Uijtdewilligen en Jelske. De presentatie is in handen van pop-professor Joost Augusteijn.

Van Hier, een liedje in streektaal
1 december 2022, Presentatie korte documentaire bij Van Hier, een liedje in streektaal.
Aanvang 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur. Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur.
Tickets kosten €18,50 en zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

Meer weten over Hein Augustijn? Kijk dan op: https://www.heinaugustijn.nl.