De Ierse singer-songwriter John Blek toert op dit moment door de Lage Landen. In Nederland doet hij nog Eindhoven (12-12), Utrecht (14-12), Groningen (15-12), Obdam (16-12) en Amen (17-12) aan.

Bloedmooie zang, breekbare liedjes, bij vlagen virtuoos fingerpicking gitaarspel en poëtische teksten. Dit zijn de ingrediënten waarmee de Ierse singer-songwriter John Blek (die inmiddels Willy Vlautin van The Delines als een van zijn grootste fans mag rekenen), met Nick Drake als grote inspiratiebron, de wereld aan het veroveren is. Zijn album Thistle & Thorn uit 2018 bereikte de eerste plaats in de Ierse independent charts, hij kreeg er dan ook een IMRO onderscheiding voor. De single Salt in the Water werd zelfs genomineerd voor Best Song op de International Folk Music Awards.

Inmiddels heeft de Ier al zeven albums op zijn naam staan en is het achtste onderweg, Until The Rivers Run Dry zal in februari 2023 verschijnen. Zijn meest recente werk tot die tijd is On Ether and Air, de laatste plaat in Blek’s vierluik Catharsis Project, met misschien wel het mooiste werk dat hij ooit schreef. Naast vaste krachten Davie Ryan en Brian Casey spelen ook Kit Downes, Kris Drever en Cheyenne Mize erop mee. 

John Blek staat tevens bekend om zijn boeiende live shows vol humor, emotie en zijn gepassioneerde muzikale beleving. John Blek is een natuurtalent, een meesterlijke verteller en een verbluffend goede fingerpicking-gitarist. 

Website: https://johnblek.com

John Blek, foto Declan McKinney
John Blek, foto Declan McKinney

Tourdata december Nederland en België 2022:

do 08 december Het Heerenlogement, Beusichem 
vr 09 december GC Den Tap, Lenderlede (België)
za 10 december de Wildeman, Herent (België) 
zo 11 december Groot Verzet, Lint (België) 
ma 12 december Americana Mondays, Eindhoven 
di 13 december CC 't Schaliken, Herentals (België)
wo 14 december TivoliVredenburg, Utrecht 
do 15 december Spot - Lutherse kerk, Groningen 
vr 16 december Cultureel Centrum de Brink, Obdam 
za 17 december de Amer, Amen