Op zondag 18 december presenteert de Utrechtse folkband Het Volk hun debuutalbum Childish Old Souls in Moira in Utrecht.

Het Volk is een band die eind 2019 begonnen is met samen spelen en zij vinden elkaar door hun brede interesse in folkmuziek. Ze hebben hun wortels in diverse stijlen, waaronder Keltische folk, bluegrass en blues, hun eigen muziek noemen ze progressieve americana. Te beluisteren bij een goede whiskey, een lekker glas bier of een kop sterke koffie. 

Het debuut album Childish Old Souls van de Utrechtse band Het Volk is gekomen als een vroeg kerstcadeautje. Ze hebben hard gewerkt voor deze plaat en dat resulteert in 10 nummers die de groei weergeven van de formatie als band, als vrienden en als mensen. Recent heeft de band twee singles uitgebracht die al veelbelovend zijn. In deze voorproefjes zijn de verschillende folkstijlen te horen die de band hebben gevormd. Met invloeden uit de Keltische folk, bluegrass en blues brengt de band een nieuw, vooruitstrevend geluid teweeg. De plaat is opgenomen en gemixt door Janos Koolen in april 2022. En nu is het tijd om de plaat te delen met de buitenwereld.  De releaseparty vindt plaats op 18 december in Moira, Utrecht! Als voorprogramma Kinsmit. Het belooft een feestje te worden.

Het Volk
Het Volk

Bezetting:
Noah Eamon Hassler-Forest: viool, mandoline, zang
Kiki Deirdre: zang gitaar, banjo
Nemo: gitaar: slide gitaar, zang
Wouter Torringa: viool, zang
Yuri Heiligers: contrabas, zang

Links: 
https://www.hetvolkmusic.com
https://www.instagram.com/het.volk
https://open.spotify.com/artist/5NQOAfMJA7TLB78SEWjHjo?si=OZtJF-bBQyO4fBjk7maFtg
https://hetvolk.bandcamp.com

Zondag 18 december 2022, Het Volk, releaseparty van Childish Old Souls 
Adres: Stichting Moira, Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Deuren open: 19.15
Programma begint: 19.45
Facebookevent: https://fb.me/e/1WcH5G357