Op zaterdag 18 februari is Cara Dillon te gast bij Roots aan de Zaan in Zaandam. Dit is haar enige optreden in Nederland.

Uit Dungiven, Noord Ierland komt de genre-overschrijdende en in awards grossierende zangeres Cara Dillon, over wie het gerenommeerde muziekblad MOJO ooit schreef: "waarschijnlijk 's werelds mooiste vrouwelijke stem". Op zaterdag 18 februari komt ze terug naar Zaandam voor een exclusief Nederlands concert bij Roots aan de Zaan.

Ooit maakte zij deel uit van folk-supergroep Equation. Kathryn Roberts & Sean Lakeman waren er lid van, alsook de andere Lakeman-broers: Seth en Sam. En met Sam trouwde Cara, en met Sam komt ze naar Zaandam.

Cara is zelf de eerste om toe te geven dat ze geen folk-purist is, dat ze muziek wil maken die de begrenzingen – die de traditie wel eens placht te dicteren – negeert. Ter illustratie: haar Black Is The Colour was een sensatie in de clubs van Ibiza club – in een techno remix van 2Devine. Elke avond is ze als afsluiter te horen bij de spectaculaire climax in Disneyland Parijs wanneer Come Dream A Dream daar door de speakers schalt. En in China is ze een wereldster: tot haar eigen niet geringe verbazing wordt een album van haar er als lesmateriaal gebruikt. Volle zalen heeft ze er vervolgens getrokken. 

Ziekte (diabetes type 1) en de geboorte van kinderen – met name ook de combinatie van die twee zaken – maakten dat ze enige jaren noodgedwongen in de luwte doorbracht, maar in 2014 kwam ze terug, met het album A Thousand Hearts – met, op één nummer, achtergrondzang van een groot fan: The Eagles' Timothy B Schmidt.

Cara Dillon
Zaterdag 18 februari 2023, Cara Dillon bij Roots aan de Zaan in de Pasveerzaal van FluXus aan de Westzijde 148 te Zaandam. 
Aanvang 20:00 uur
Entree: €27,00 (leden €19,00)
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer info: http://rootsaandezaan.nl