Van 10 t/m 19 maart is de Schotse singer-songwriter Malcolm MacWatt in Nederland. Hij doet achtereenvolgens Utrecht (10-3), Spijkerboor (11-3), Lippenhuizen (12-3), Eindhoven (15-3), Lambertschaag (18-3) en Rotterdam (19-3) aan.

De Schotse singer-songwriter Malcolm MacWatt houdt niet van stilzitten; hij heeft zijn band The Glass Mountains en houdt er een bloeiende solocarrière op na. MacWatt combineert traditionele Schotse folk met de americana uit de Appalachen zoals weinigen dat kunnen – dat de beste man multi-instrumentalist is (banjo, gitaar, fiddle), helpt natuurlijk ook mee. Op zijn nieuwste album Settlers (2021) bereikt MacWatt grote hoogtes wat betreft songwriting en dan doen ook nog zangeressen Gretchen Peters en Laura Cantrell (op het prachtige The Curse Of Molly McPhee) mee, naast Jaimee Harris en Britse folkgrootheden Eliza Carthy en Kris Drever. Roots zoals roots bedoeld is! 

Sandra Zuidema van Lucky Dice over Malcolm MacWatt: "De muziek van Malcolm doet mij denken aan iets tussen Slaid Cleaves en Tim O' Brien. Niet te missen dus! Tot bij een van de concerten!"

Voorproefje: Avalanche & Landslide (met Jaimee Harris)

Malcolm MacWatt tourdata maart 2023:
Malcolm MacWatt tour affiche 2023