Op donderdag 30 maart begint singer-songwriter Ags Connolly zijn tour door Nederland. Hij doet vanaf dan t/m 9 april Utrecht, Eindhoven, Doetinchem, Obdam, Spijkerboor en Rotterdam aan.

Sad Songs, en met een stem die druipt van melancholie. Dat is Ags Connolly met zijn oldskool countrymuziek. Als je de muziek van Connolly hoort dan denk je aan Texas en een beetje aan de muziekmix uit het grensgebied van Texas en Mexico van bijvoorbeeld The Hacienda Brothers of een buitenechtelijk kleinkind van Hank Williams of George Jones en als je zijn verschijning ziet dan denk je, dat dit wel een broertje had kunnen zijn van Otis Gibbs.

Toch zit je er dan behoorlijk naast want Ags komt dus uit het zuidoosten van Engeland uit Oxforshire en is opgegroeid aan de de rivier de Theems en niet aan de Guadelupe rivier al is zijn muzikale ziel wel degelijk geworteld in dat gebied. Op zijn laatste album Wrong Again doet hij de beroemde uitspraak, 'Country muziek is 3 akkoorden en de waarheid' eer aan. In de verhaaltjes die hij bezingt gaan dingen vaker mis dan dat het goed gaat hij is wat je noemt een grossier in Sad Songs, en met een stem die druipt van melancholie zoals je bijvoorbeeld ook hoort van John Moreland.

De Engelse Americana radio Icoon Bob Harris beschreef zijn laatste album dan ook “modern day traditionalism of the very, very best kind”. Maar ook in de VS heeft Ags al veel vrienden gemaakt gezien het feit dat leden van The Mavericks en muzikanten die normaal gesproken bij Rodney Crowell en Emmylou Harris mogen spelen op zijn laatste album meespelen. Verder mocht hij ook op de waardering van Tom Russell rekenen die hem al volgt omschreef: 'Killer... Ags has that old Lefty Frizzell feel in his voice'. 

Ags Connolly
Ags Connolly

Tourdata maart-april 2023:

do 30 maart TivoliVredenburg, Utrecht 
vr 31 maart 't Rozenknopje, Eindhoven 
za 01 april Streeckgenoot, Doetinchem 
zo 02 april de Brink, Obdam
za 08 april 't Keerpunt, Spijkerboor 
zo 09 april Walhalla, Rotterdam