Singer/songwriter Stéphanie Struijk, voorheen bekend als Stevie Ann, sluit op zaterdag 13 mei het seizoen af voor Roots aan de Zaan in De Pasveerzaal van muziekschool FluXus te Zaandam.

Stéphanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Als Stevie Ann bracht ze op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere in 2007 op Pinkpop stond.

In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stéphanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. 

Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten.

Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De zin Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen uit Bijna Thuis is kenmerkend voor haar troubadour's leven.

Stéphanie slaat met haar in 2021 verschenen album Fijn Zo weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.

Stéphanie Struijk, foto Janita Sassen
Stéphanie Struijk, foto Janita Sassen

Zaterdag 13 mei 2023, Stéphanie Struijk bij Roots aan de Zaan in De Pasveerzaal/FluXus, Zaandam
Kaartjes voor dit concert kosten 15 Euro (leden hebben gratis toegang), te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanvang is 20:00; de deur gaat een half uur eerder open aan de Westzijde 148 te Zaandam.
Zie ook: http://rootsaandezaan.nl/