Op 3 september is er een wandeling rond kasteel Nemerlaer in Haaren met optredens van leden van Naragonia en Sophie ter Schure en daarna een 'slot'concert van Naragonia in het Ketelhuis in Oisterwijk. Kaarten zijn beperkt beschikbaar, reserveren wordt aangeraden.

Kasteelrondje Nemerlaer   
Een pakkend filmpje over Kasteelrondje Nemerlaer. Met die -eveneens pakkende- opdracht van GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk trok de Vlaamse cineast Bert Huysentruyt medio juni naar Kasteeldomein Nemerlaer in Haaren (gemeente Oisterwijk). En een pakkend filmpje werd het. Zie hier.


De eenmalige uitvoering van Kasteelrondje Nemerlaer is op zondag 3 september. Op het natuurdomein rondom het kasteel wandelen bezoekers Vlaamse en Nederlandse artiesten tegemoet. Die leggen musicerend, zingend en verhalend de onderhuidse ziel van kasteel en domein bloot. Voor muziek en teksten in liederen en verhalen lieten ze zich inspireren door de magische omgeving ter plaatse.


De eigentijdse ommegang eindigt in de krochten van het kasteel voor een laatste noot en een afzakkertje. Van daaruit trekt de karavaan naar het KVL-complex van de voormalige Koninklijk Verenigde Leder in Oisterwijk. Daar, in industrieel erfgoed Het Ketelhuis, verzorgt formatie Naragonia een sfeervol slotconcert.

Toon van Mierlo
Toon van Mierlo

Totaalconcept
Uitvoerders van Kasteelrondje Nemerlaer zijn de instrumentalisten Toon Van Mierlo, Pascale Rubens en Maarten Decombel, vocaliste Sophie ter Schure (aka Sophie Janna) en vertelster Reineke Van Hooreweghe. De muzikanten spelen op een keur van authentieke tot moderne instrumenten. Instrumentaal duizendpoot Van Mierlo tekent voor de muzikale composities, theaterauteur Van Hooreweghe voor de lied- en verhaalteksten.

Kasteelrondje Nemerlaer is het derde van vierluik GRO(et)EN Uit Oisterwijk. Dat valt onder Landschap Vol Muziek, een Nederlands-Vlaamse coproductie van GUO en Wesp. Het totaalconcept met composities, concerten, vertellingen, muziekopnames, artiestenresidenties, rondleidingen, filmpjes, fotoreportages, podcasts en een website ontvangt een impulssubsidie uit Fonds Grensverleggers van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Gemeente Oisterwijk past bij voor GRO(et)EN Uit Oisterwijk, waarin GUO artiesten uitnodigt om verspreid over vier dagen in 2023 op bijzondere locaties Oisterwijks natuurlijk, cultureel, industrieel en religieus erfgoed te verbinden met muziek, zang en verhalen.

Zondag 3 september 2023, Kasteelrondje Nemerlaer + concert Naragonia, bij Groeten Uit Oisterwijk.

Het Kasteelrondje begint om 13:00 uur en vindt plaats in Haaren (gem. Oisterwijk), het slotconcert van Naragonia begint om 16:00 uur en vindt plaats in het Ketelhuis (KVL-complex), Almystraat 12-18, Oisterwijk.   

Voor Kasteelrondje Nemerlaer in combinatie met het slotconcert zijn 30 tickets beschikbaar, voor het slotconcert afzonderlijk 70. 

Zie https://www.groetenuitoisterwijk.nl voor alle info in woord, beeld en geluid en voor tickets.