FolkClub Brielle bestaat in oktober 12,5 jaar en heeft voor dit jaar een thema gekozen, Nederlands of wat er op lijkt. Op 8 oktober trapt Folkcorn het seizoen af, daarna volgen optredens van Twee Violen en een Bas, Pekel, Taaftere, Nanne en Ankie en BmB.

Het idee ontstond op 1 april in een gesprek tussen de muzikanten van Folkcorn en Hans van FolkClub Brielle. Het leek Folkcorn een leuk idee om haar 50-jarig jubileum in Brielle te vieren. Vervolgens zijn de mensen van FolkClub Brielle aan de slag gegaan en hebben in recordtijd een gevarieerd programma samengesteld met de Nederlandse taal (en aanverwante talen c.q. dialecten) en traditioneel Nederlandse folkmuziek als uitgangspunt. Het programma van 2023-2024 ziet er als volgt uit:

8 oktober Folkcorn
12 november Twee Violen en een Bas
10 december Pekel
14 januari Taaftere
11 februari Nanne en Ankie
10 maart BmB

De muziekmiddagen vinden plaats op de tweede zondag van de maand in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3, Brielle en beginnen om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel “Hoofdstuk EEN”, Nobelstraat 16 te Brielle en tegen contante betaling bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De entreeprijs bedraagt 12 euro, inclusief een kopje koffie of thee.