Op vrijdag 12 januari is er een bijzonder nieuwjaarsconcert in Acoustic Alley in Den Haag. Het trio Tip Jar speelt americana/countryfolk van eigen bodem én van de bovenste plank.

Bart de Win ken je misschien als toetsenist van Gerard van Maasakkers of Birds of Chicago. Of anders van Matthews Southern Comfort (rond Engelsman Iain Matthews). Samen met zijn partner in crime, Arianne Knegt, heeft hij echter sinds 2013 zijn eigen band Tip Jar (Engels voor fooienpot). Zij bewegen zich in een internationaal collectief van muzikale vrienden en omringen zich met americanahelden als de Texaanse Walt Wilkins, Bill Small en Pat Manske, maar ook met de Nederlandse snarenwonders Harry Hendriks (vast Tip Jar lid), BJ Baartmans en Joost van Es.

Tip Jar’s eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar in triovorm voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in  het americana-circuit, maar ze doen het ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia.

Deze avond treedt Tip Jar in triovorm op met:
Bart de Win: piano, gitaar, zang
Arianne Knegt: zang
Harry Hendriks: gitaar, banjo, ukelele, zang

Nederlands Dagblad:  Echt goed, je gelooft je Nederlandse oren niet.

Oor: de muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana artiesten van over de hele wereld. Tip Jar ontwikkelt steeds meer een eigen geluid. En dat laat zich niet begrenzen door de beperkingen van welke muzikale stroming ook. Constante factor blijven  de fraaie vocale harmonieën van De Win en Knegt. De klankkleur van hun stemmen is een regelrechte match en geeft de smaakvolle eigen composities een extra dimensie.

Website: www.tipjar.nl

Tip Jar, foto: Tekosa Fotografie
Tip Jar, foto: Tekosa Fotografie

Vrijdag 12 januari 2024 Tip Jar bij Acoustic Alley in 
Theater In de Steeg, 
Westeinde 165a
, 2512GX Den Haag

Aanvang 20.15 uur  (zaal open 19.45 uur)

Entree €20,--
Informatie & tickets www.acousticalley.nl   
Video: https://youtu.be/O02itFNh3og / https://youtu.be/380W1VGcSmw