Van 11 t/m 18 februari is de Amerikaanse singer-songwriter Susan Gibson voor het eerst op tour in Nederland. Ze zal begeleid worden op toetsen door Bart de Win.

Susan Gibson komt eindelijk naar Nederland. Het kwam er simpelweg niet van sinds haar ‘jeugdzonde’ Wide open spaces door de (toen nog Dixie) Chicks de hitlijsten in werd gezongen. Met duizenden ‘miles on the road’ vanuit haar woonplaats Texas is Susan zo langzamerhand een veteraan tussen het contingent singer-songwriters dat Amerika rijk is.

Met de title track van een Grammy winnende album op haar palmares zou je denken dat ze op haar lauweren zou rusten maar niets is minder waar. Onvermoeibaar trekt ze in haar bus, met haar honden, naar alle uithoeken van de US om haar muzikale verhaal te doen. Een persoonlijk, liefdevol, soms komisch en zeker inspirerend verhaal dat ook nog eens gezongen wordt met een geweldige stem.

Susan Gibson
Susan Gibson

Op gitaar én banjo zoekt ze naar de juiste toon voor haar teksten. En nooit stelt ze teleur. Tijdens haar eerste Nederlandse tour zal ze samen spelen met Bart de Win op toetsen, melodica en accordeon. De twee kennen elkaar van de reizen die De Win naar Texas maakte met zijn partner Arianne Knegt (samen a.k.a. Tip Jar). Vanaf het eerste moment klikte het tussen Bart en Susan. Het resultaat is de reeks optredens in februari 2024. Niet te missen!

Susan Gibson & Bart de Win, tourdata februari 2024:

Zondag 11 februari, Theater De Wegwijzer, Nieuw en St. Joosland
Maandag 12 februari, Huisconcert Nuenen
Dinsdag 13 februari, Huisconcert Purmerend (UITVERKOCHT)
Woensdag 14 februari, Rozenknopje, Eindhoven
Donderdag 15 februari, Haselünne (D)
Zaterdag 17 februari, Pesthuys, Maastricht
Zondag 18 februari, Cultuurboerderij, Westelbeers

Ticketlinks zijn te vinden op de website van Bart de Win: https://bartdewin.nl