De Welshe singer-songwriter Martyn Joseph is van 7 t/m 18 maart op tour. Er zijn nog kaarten voor zijn optredens in Bree (B), Oisterwijk, Leiden, Enschede en Amen.

Martyn Joseph (Cardiff, Wales) staat bekend om zijn intense optredens waarmee hij al tientallen jaren grote indruk maakt op podia over de hele wereld. In eigen land staat hij te boek als the Welsh Bruce Springsteen. Zijn performances doen denken aan bijvoorbeeld Luka Bloom of Bruce Cockburn, maar eigenlijk heeft Martyn deze vergelijkingen niet nodig: hij is vooral zichzelf. Bezoekers typeren zijn optredens regelmatig als meest intense concertervaring ooit. 

Meer dan een gitaar en een scherpe tong heeft hij niet nodig om het publiek voor zich te winnen. Zijn relatieve onbekendheid bij het grote publiek compenseert hij met een overweldigend charisma en teksten die het publiek bij de strot grijpen. 

Martyn Joseph is veel meer dan een zanger, hij is een entertainer van het zuiverste ras. Met songs, doorspekt met politieke en maatschappijgerichte statements, neemt hij het publiek mee op een tocht waarbij geen enkel taboe uit de weg wordt gegaan. Zijn songs staan bol van sociale bewogenheid zonder op enig moment prekerig over te komen. Maar Martyn’s ambitie gaat verder dan entertainment en dieper dan commercie. Reeds vele malen zette hij zich belangeloos in voor goede doelen en met zijn muziek zou hij het liefst hemel en aarde willen bewegen. 
Samen met zijn echtgenote runt Martyn Let yourself trust, een stichting die kleinschalige projecten ondersteund in onder meer Guatemala, Oeganda, maar ook in eigen land waar de nood hoog is. 

Martyn Joseph
Martyn Joseph

Tourdata Martyn Joseph, maart 2024:

do 07 mrt Zeepziederij, Bree 

vr 08 mrt Bob's Vinyl sessions, Aarle Rixtel (uitverkocht)

zo 10 mrt GUO @ Ketelhuis, Oisterwijk, 

di 12 mrt Q-Bus, Leiden 

do 14 mrt Mystiek Theater, Enschede 

vr 15 mrt Acoustic Alley, Den Haag (uitverkocht)

za 16 mrt de Amer, Amen 

zo 17 mrt Walhalla, Rotterdam (uitverkocht)

di 19 mrt Blue Room Sessions, Den Bosch (uitverkocht)