Op zondag 17 maart 2024 is het St. Patrick's Day, met een groot festival in Den Haag, maar ook heel wat kleinere initiatieven. Folkband Dara speelt bij Mokum Folk in Amstelveen, het Folkcafé in Oss heeft Jolly Beggars, in Westelbeers is Moragh te gast, bij Mulligan's in Amsterdam is een Open Irish Session en natuurlijk zijn er nog veel meer lokale kroegen en Ierse pubs met muziek.

Op de Grote Markt in Den Haag is opnieuw het St. Patrick's Day Festival, met optredens van o.a. Drops Of Green, Acting The Maggot, Celtic Swing, Kilkenny Lundy School of Irish Dancing, volledig programma vind je via: https://stpatricksdaydenhaag.nl

Mokum Folk
Aanvang 15:00 / zaal open 14:30
Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183  JM  Amstelveen
(tram 5 en 25 halte Onderuit)
Entree €13,00. Alleen cash, geen pin mogelijk
Donateurs van Mokum Folk zijn uitgenodigd.

Vanwege Saint Patrick's Day én omdat het de laatste folkmiddag van dit seizoen is organiseert Mokum Folk een dubbelconcert. Folkband DARA speelt Ierse, Schotse- en Engelse folkmuziek. De vier ervaren muzikanten zoeken daarbij naar pareltjes uit deze muziek in plaats van de overbekende pubsongs.
Na de pauze wordt het seizoen afgsloten met The Glorious Plectrums. Het trio wordt gevormd door bestuursleden van Mokum Folk. Zij spelen een mix van Amerikaanse songs en Nederlandse liedjes. Meer info: https://mokumfolk.nl/mokum-folk-organiseert/

Folkcafé in de Groene Engel, Kruisstraat 15 te Oss met de Jolly Beggars.
The Jolly Beggars (opgericht in 1995) hebben een zeer uitgebreid repertoire van Ierse, Schotse en country songs, die op zeer gepassioneerde wijze worden gezongen en gespeeld.
Entree gratis, aanvang 16:00 uur 
Meer info: https://www.groene-engel.nl/programma/folkcafe-jolly-beggars/

Mulligan's in Amsterdam heeft elke zondagavond een Open Irish Session, voor meer info zie: https://www.mulligans.nl/event-calender/.

In de Cultuurboerderij in Westelbeers is een optreden van Moragh in de oude bezetting, met Philip Masure, Wim Moons, René Krol en Marianne Wynen. Na afloop van het optreden is er gelegenheid voor sessie. 
Aanvang 14:30 uur, sessie om 16:30, entree €15,-
Vanaf ongeveer 18:00 uur kan men aanschuiven voor een Irish Stew, die kost €16,50.
Overige info en tickets vind je via: 
https://www.cultuurboerderij.nl/agenda/folkzien-ierse-muziek-tav-st-paticksday/

Dit is slechts een kleine greep uit wat er zoal georganiseerd wordt op St. Patrick's Day in 2024, kijk vooral ook in je favoriete kroeg of Ierse pub of daar aandacht is voor deze Ierse feestdag die wereldwijd wordt gevierd.

Sláinte!