Op zondag 24 maart speelt Nederfolkband Chimera in Lochem na de lezing van Tom Steenbergen over zijn boek Folkpioniers.

Op zondag 24 maart zal de Maassluisse Nederfolkband Chimera een optreden verzorgen tijdens de lezing van Tom Steenbergen (ooit ook uit Maassluis als organisator van “de Toverbal”) over zijn boek Folkpioniers waar Chimera ook in beschreven wordt. Tom zal een vraaggesprek krijgen met OOR recensent Matthijs Linneman. Na de lezing zal de band de middag met muziek afsluiten.

Chimera bracht eind jaren 70,begin jaren 80 als zesmansformatie twee iconische folkplaten uit. Ze wisten zich te onderscheiden door een avontuurlijk, progressief pad te kiezen.
De groep werd al snel als 'meest belovende folkgroep' getypeerd. Lovende recensies in o.a. OOR maar ook in het buitenland konden niet voorkomen dat de groep na hun 2e album voortijdig uit elkaar viel. De LP’s uit die tijd zijn nauwelijks te verkrijgen. In de loop van dit jaar zal er een beperkte heruitgave op CD komen.

Sinds 2010 hebben twee schakels van toen (Bas & Marry Verkade) met hun zoon Marijn Verkade de draad weer opgepakt om met nieuw geschreven muziek weer op het podium te gaan staan.
De CD Uitgevlogen werd in 2010 in eigen beheer uitgebracht. In 2016 kwam Gestolen Lente bij PAN records uit. Het hele oeuvre zal dit jaar ook op Spotify komen. Nieuwe tracks worden op dit moment opgenomen en komen met een simpele fotoclip op Youtube.

Volgens recensies maakt de band een geslaagde mix van luisterlied en folk. De sprookjesachtige muziek met symfonische arrangementen en de eigentijdse Nederlandstalige teksten maken de muziek uniek. In het Platenblad is vorige week het artikel “Nederfolk in optima forma“ over Chimera verschenen waarin hun geschiedenis van 1974 tot heden is beschreven.

Chimera
Chimera

Zondag 24 maart 2024, Lezing Tom Steenbergen en optreden Chimera in Het Stadshuus Lochem.
De middag begint om 15:00 uur. 
Entree: 15 euro
Reserveren: stuur mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie is te vinden op www.chimera.nu.