Zangeres Laura Cortese is begonnen met een prachtig initiatief: Acoustic Evenings. Voor de eerste editie zijn Kris Drever, Eli West en Nora Brown uitgenodigd. Er zijn nog optredens in Ternat (21-3), Dranouter (22-3), Herselt (23-3) Gent en Belsele (beide op 24-3).

De in België woonachtige Amerikaanse zangeres Laura Cortese stuurde de volgende info:

Tussen 20 en 24 maart zal ik voor de eerste keer mijn 'Acoustic Evenings'-concerten spelen. Acoustic Evenings is een workshop- en concertreeks die een trans-Atlantische kruisbestuiving tussen gerenommeerde muzikanten uit de Engelstalige levende tradities. Ik emigreerde in 2018 voor de liefde naar Gent maar heb nog een groot netwerk aan muzikanten in Noord-Amerika die zelden hier spelen. Tegelijk hebben genres als bluegrass, americana, cajun, old time, ... hier wel een publiek.

Voor de eerste editie nodig ik Kris Drever (Lau, Spell Songs), Eli West (John Reischman, Bill Frisell) en Nora Brown (muziek en verhalen uit de Appalachen) uit voor 6 concerten (Ha Concerts, MuziekPublique, CC Ternat, Merode, Dranouter en Muziekclub 't Ey). Stuk voor stuk toppers met een unieke kijk op 'levende traditie' en een indrukwekkend internationaal groeipad. We spelen samen nummers uit elkaars tradities en eigen werk gemaakt in traditionele stijl, een soort 'Transatlantic Session' dus. 

Een paar youtube links van de gasten van dit jaar.
Nora Brown: https://www.youtube.com/watch?v=qj_LkwXiAoM
Kris Drever: https://youtu.be/wrGskHmZBhk?si=GH8bydszjARfacAt
Laura Cortese: https://www.youtube.com/watch?v=lSTEp4niBBs
Eli West: https://www.youtube.com/watch?v=2Yu92Yup84M

Ter info: Ik ga dit jaarlijks herhalen, telkens met andere muzikanten, een soort luchtbrug om de meest actueel relevante folkmuzikanten uit de VS en VK naar hier te halen. In 2025 (19 - 23 maart) komen Dirk Powell, Kaia Kater en Anna Massie.

Laura Cortese's Acoustic Evenings 2024 affiche
De concerten in 2024:
20/3 - Muziekpublique, Brussel
21/3 - CC De Ploter, Ternat
22/3 - Dranouter Centrum, Dranouter
23/3 - Kerkconcert Merode, Herselt
24/3
11u – Ha Concerts, Gent
16u – Muziekclub 't Ey, Belsele (gastenlijst al vol)

Info en tickets via: https://thisislauracortese.com/tour