De vierde Celtic Night Nuenen vindt op 13 april plaats in Het Klooster. Optredens zijn er van Odevare en Sonja's Kitchen.

Er is een programmawijziging van de hoofdact van Celtich Night Nuenen, omdat The Landrats helaas moesten afzeggen vanwege ziekte. Gelukkig kwam Landrats-lid Vincent met een kersverse band op de proppen die zeker niet voor ze onderdoet. De naam is Sonja's Kitchen. Een collectief van bevlogen en ervaren folk muzikanten die van elke gelegenheid een feestje maken. Ierse en Amerikaanse folk van de bovenste plank! Fiddle speler Sonja O’Brien komt speciaal voor de gelegenheid overvliegen uit Ierland.

Sonja's Kitchen
Sonja's Kitchen

De avond wordt geopend door Odevare. Dit is een gloednieuwe Nederlandse folkband bestaande uit de drie jonge, enthousiaste multi-instrumentalisten Ide Cornelissen, Pieter Wattel en Michiel Duthiel. Met invloeden uit de Schotse en Ierse traditie en een gezonde dosis nieuwsgierigheid naar oude muziek van eigen bodem, trekken zij Nederlandse folk een nieuw jasje aan. Op het TalentPodium van Iers sessie festival 2023 lieten ze een combinatie zien van lieflijkheid én een rauw en modern randje aan hun optreden.

Odevare
Odevare

Na de pauze is de eer aan Sonja's Kitchen. Het idee ontstond vanuit de samenwerking van Sonja O’Brien en Peter Oudendijk bij de groep Paddy’s Passion. Op grote festivals in Duitsland en België ontstond bij de after party’s de click met de andere muzikanten en besloten ze een collectief te starten met Ierse tunes en songs, aangevuld met mooie ballads van oa Eva Cassidy en enige popballads. Door kenners worden ze vergeleken met Four men and a Dog.

De band is samengesteld uit:
Op zang Jolanda Traarbach, zangdocente met een pop en jazz opleiding en ook actief in de wereldmuziek en in de folk, bij de Ierse groep Unicorn. Heeft een aantal jaren in west Ierland gewoond.
Sonja O’Brien, violiste, geboren Nederlandse en al 35 jaar wonend in Ierland, county Clare, de bakermat van de traditionele muziek. Ze heeft jaren workshops gegeven in haar muziekcentrum Boghill en leidt sessies in de hele regio. Ze kent en speelt een enorm aantal tunes. Sonja is bekend van de beroemde deun met dezelfde naam als de band Sonja’s kitchen.
Vincent Pompe van Meerdervoort, op box, whistles, bodhran en contrabas. Een virtuoze muzikant die speelde bij Harmony Glen, Tobermore en tegenwoordig bij The Pyrates, bij The Landrats, bij Ova Quintet (Scandinavisch) en ook bluegrass.
Piet Bezuijen, drumt van jongs af aan. De laatste jaren ook percussie bij wereldmuziek en Ierse folk, o.a. bij Los Paddys uit Ierland en bij One Earth Collective.
Peter Oudendijk, speelt in The Breeze (J.J. Cale), diverse projecten in de Harmonie te Edam en heeft een grote liefde voor Ierse muziek. Hij heeft 23 jaar gespeeld in de groep Emerald, en tot voor kort bij Paddy’s Passion. Sonja’s kitchen liet weten dat Peter momenteel leeft als een god in Frankrijk en er niet bij kan zijn. Voor de Celtic Night wordt Michel Mulder vanuit Groningen ingevlogen. Hij speelt Ierse bouzouki alsof hij het al vanaf zijn geboorte doet en heeft al in diverse samenstellingen en landen met Vincent het podium gedeeld.

Sonja’s Kitchen heeft speciaal voor deze plotselinge gig een setlist samengesteld van swingende en opzwepende Ierse tunes en bekende Ierse songs die meegezongen kunnen worden!

Tijdens de nazit kun je blijven hangen voor een drankje en een praatje. Er wordt dan Ierse sessie aan de stamtafel gespeeld. Sessietrekker is Bailiwick Band. Ben je sessiemuzikant breng dan vooral je instrument mee en schuif aan!

Zaterdag 13 april 2024, Celtic Night Nuenen in Cultureel centrum Het Klooster, Park 1, Nuenen.
Aanvang 20:00 uur
Kaartjes zijn in de voorverkoop € 20,- per stuk. In verband met de wijzigingen wordt de voorverkoop verlengd tot en met 9 april . Daarna wordt dat €22,50,- 
Ben je 25 jaar of jonger en heb je zin om te komen? Dan betaal je de halve prijs.
Tickets zijn te koop via: https://ierssessiefestivalnuenen.nl (daar vind je ook de teksten van de meezingnummers die tijdens de sessie gespeeld zullen worden)

Programma 
20:00 Odevare 
20:45 Pauze 
21:15 Sonja’s Kitchen 
22:15 Nazit met Ierse sessie