Joe Broughton's Conservatoire Folk Ensemble speelt op 25 mei bij de 100ste aflevering van Roots aan de Zaan in Zaandam en op 26 mei een GUO-concert in Oisterwijk. Dit zijn de enige optredens van dit enorme folkorkest in Nederland.

Met Joe Broughton's Conservatoire Folk Ensemble halen zowel Roots aan de Zaan als Concertorganisatie Groeten Uit Oisterwijk de meest omvangrijke folksensatie uit Engeland, onder directie van één van de bekendste Engelse folkmuzikanten, voor het eerst naar Nederland. 

Joe Broughton was lid van The Albion Band en maakt deel uit van The Urban Folk Quartet. Ook is hij lector folkmuziek aan het Conservatorium te Birmingham. Als componist, arrangeur en multi-instrumentalist is hij bewierookt voor het aangaan van eclectische fusies tussen folk en andere muziekgenres (zo was hij ook sidekick van o.a. Joss Stone). Verder is hij de drijvende kracht achter zijn Conservatoire Folk Ensemble én notoir anti-Brexiteer.

Zo heeft hij eerder met een buslading orkestleden het Kanaal overgestoken met als doel energieke livemuziek in te zetten als solide bindmiddel in zijn strijd voor Europese samenwerking en eenheid. Dat bracht het Ensemble in 2019 tot een uniek concert (doorspekt met spoken word bijdragen van een jonge Britse generatie) voor het Europees Parlement. Gevolg: menig weggepinkt traantje en staande ovaties.

Verbindende en aanstekelijke EU-folk anno 21ste eeuw, groovy gefuseerd met jazz, rock, funk, hip-hop, ska, reggae, klassiek, house, dub, Oost-Europese tot Aziatische invloeden en Afro-beats. You name it – they got it, in een spetterende show waarin ze er liever het plezier van laten afspatten dan zichzelf al te serieus te nemen. Joe stelt vier en veertig jonge honden in het vooruitzicht: vijftien blazers, vier cellisten, vijf percussionisten, drie elektrisch gitaristen en overig jong muziektalent, en van een deel van hen zullen we ongetwijfeld in de toekomst nog gaan horen.

"You MUST, MUST see this to understand just how fantastic it is" – muziekblog The Sentinel

Joe Broughton's Conservatoire Folk Ensemble
Joe Broughton's Conservatoire Folk Ensemble

Joe Broughton's Conservatoire Ensemble speelt twee concerten in Nederland:

Zaterdag 25 mei 2024, het 100e Roots aan de Zaan concert in De Pasveerzaal/FluXus, Zaandam
Aanvang: 20:00
Entree: €20; donateurs betalen €15,
Tickets via www.rootsaandezaan.nl – een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook. 
Gezien de omvang van de band gaat de zaalcapaciteit met 40 kaartjes omlaag van 190 naar 150.

Zondag 26 mei 2024, GUO-concert in cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk
Aanvang 15:00 uur
Entree: €25,00
Tickets via: https://www.groetenuitoisterwijk.nl 
Let op: aan de GUO-kassa is het niet mogelijk om te pinnen