De Canadese singer-songwriter Shaye Zadravec begint op 24 mei haar tour bij TTFC in Koudekerk a/d Rijn. Ze doet ook o.a. Berghem, Terheijden en Den Bosch aan en speelt als trio met Tim Leacock (gitaar) en Bart de Win (toetsen).

Soms schrijft ze ook liedjes, maar Shaye Zadravec wil vooral zingen, zingen, zingen. En met zo’n stem is haar dat van harte gegund. Naar hartelust plukt ze uit de rijke traditie van country, americana en andere roots zangers als Emmylou Harris, Linda Ronstadt en vele anderen die ook vooral naam maakten met welgekozen repertoire dat door anderen geschreven was. Daarbij gaat ze zeker niet uit van de meest voor de hand liggende keuzes en dus prijken ook liedjes van Bobby Darin, Mary Margaret O’Hara, Lynn Miles, Doc Pomus, Willie Dixon, Shelby Lynne, Gus Kahn en Chip Taylor op haar repertoire. 

Die laatste was overigens zo onder de indruk van haar stem dat hij haar voorstelde aan zijn Noorse producer en bandleader Goran Grini. Die kwam naar Canada om samen met Canadese topmuzikanten Shayes fraaie debuut album Now And Then op te nemen.  

Ze kreeg een uitnodiging om bij de inmiddels befaamde Hidden Xmas Deluxe kersttour als Kerstvrouw van dienst op te treden. Bij die optredens maakte Shaye (met ook haar eigen gitarist Tim Leacock) zoveel indruk dat de meeste zalen er als de kippen bij waren om Shaye Zadravec en Tim Leacock te boeken toen een Nederlandse tour werd aangekondigd. Ze komen samen met pianist Bart de Win (Tip Jar) als Shaye Zadravec Trio op tour.

het sterkste wapen van Shaye Zadravec is haar geweldige stem. De Canadese muzikante is piepjong, maar klinkt als een oude countryzangeres die nog één keer terugkijkt op een leven vol ellende. Het levert een bijzonder indrukwekkend rootsalbum en een grote belofte voor de toekomst op.”  Krenten uit de pop

 “ze zingt met een gemak en comfort dat de luisteraar overspoelt…. zo subtiel, zo gracieus, geen overspannen sterrenzoek-theater, gewoon pure, onaangetaste uitvoeringsschoonheid.”  Rootsville

Shaye Zadravec
Shaye Zadravec

Vrijdag 24 mei 2024, Shaye Zadravec Trio bij Trouble Tree FolkConcerts in VTC de Ridderhof, Arie Hogenespad 1, 2396 WJ Koudekerk a.d. Rijn.
Aanvang: 20.30u.        
Entree €15,=       
Reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zie ook: www.ttfolk.nl

Tourdata mei/juni 2024: 
24-mei vr Koudekerk - Trouble Tree Folk
27-mei ma Eindhoven- Americana Mondays
29-mei wo Berghem - Railroad Roots in Cafe Roots
30-mei do Terheijden - Open Road Sessions
31-mei vr Maassluis - Lock Keepers
2-jun zo Oeffelt - Boothuis (vrij toegang, na Snarenplukkers)
3-jun ma Bergen op Zoom – Crossroads
4-jun di Den Bosch - Blue Room Sessions

Ticketlinks via: hhttps://www.musthavemusic.nl/mhm-the-agency/mhm-tours/shaye-zadravec-2024

Website: https://shayezadravec.com/