Rroma Nadara nog voor drie concerten in Nederland

Het Roemeense zigeunerorkest Rroma Nadara uit Transsylvanië maakt op dit moment een toernee door Nederland. Na de concerten op het Uithoek-festival afgelopen weekeinde in de Achterhoek volgen komende dagen nog drie optredens:
Dinsdag 1 februari om 20.00 uur in Dorpshuis De Warf in Warfhuizen (tel. 0595-5728320, woensdag 2 februari om 20.30 uur in het Haagse Korzo Theater (tel. 070-3637540) en vrijdag 4 februari om 20.15 uur in het KIT Tropentheater in Amsterdam (tel. 020-568 8711)

Rroma Nadara vertolkt swingende rroma-stadsmuziek uit de Roemeense provincies Transsylvanië, Bihor en Banat, mahala-buikdansmuziek uit Boekarest en traditionele Hongaarse volksmuziek. De vaak eeuwenoude melodieën van zigeuners, Roemenen en Hongaren, worden gezongen en gespeeld met een enorm temperament, met grote intensiteit en virtuositeit.

De jonge Franse accordeoniste Alexandra Beaujard was verpletterd door de bijzondere muziek van de Rroma die ze hoorde op haar rondreis door Transsylvanië en was diep onder de indruk van hun virtuositeit. Uit de beste bruilofts- en dorpsorkesten koos zij de beste artiesten en stelde zo dit nieuw zigeunerorkest samen.

Samenstelling:
Gergely Kollo "Gergö": kontra
Mircea Ötvös "Romano": gitaar
Alexandra Beaujard "Alex": accordeon, dans, slagwerk, zang
Mircea Bunea "Mirtsha": saxofoon
Ferenc Iambor "Tocsilla": dans, kontra, viool
Robert Mayer "Robi": contrabas
Zie ook: www.speelman.nl.