Morgen Hongaarse & Slowaakse muziek en dans in Deventer

Komend weekeinde is in de Achterhoek het balkan-festival UITHOEK (zie onze rubriek festivals). In Deventer is er morgen (wo 26 januari) als spin-off van dit festival een try-out van de ensembles Düvö (Hongarije), Marina [Slowakije] en Rroma Nadara (Roemenië). Aanvang: 20.30 in zaal Viking, Noordenbergstraat 1/ Nieuwe Kerkhof, Deventer. De entree is 8 euro.

Inlichtingen: Tel. 0575-572999.

Marina

Slowakije heeft een rijke folkloristische traditie. Elke provincie heeft zijn eigen dansen, liederen en muziek. Orkest en dansgroep van folkloristisch ensemble Marina geeft hiervan een staalkaart.

Düvö

Hongarije is het bekendst om zijn prachtige melodieën en zijn sterke, diepe, aardse oerkracht. Düvö laat iets van deze veelkleurige rijkdom zien en pakt uit met violen, altviolen, contrabas, gardon, cimbaal, draailier, doedelzak, klarinet, saxofoon en drums en niet te vergeten met de aanstekelijke stentorstem van de bandleider.

Rroma Nadara

De zigeuners van Transsylvanië kennen hun eigen liederen en dansen. Deze worden authentiek, maar spetterend neergezet door de gypsy swingband Rroma Nadara. Daarnaast spelen ze ook Mahalamuziek uit Boekarest en Hongaarse muziek uit Transsylvanië.

Meer over het festival Uithoek: www.festivaluithoek.nl.