Vanavond in KHL-Live: Skipper Boetlek presenteert…

Jaco Bouwmeester kookt ter plekke liedjes met behulp van gitaren en samplers. Denk aan the Blue Nile meets Bill Frisell maar dan “Instant composing!”

Marjolein van de Hombergh zingt haar eigen nummers met invloeden van Kate Bush tot Peter Hammill. Ze begeleidt zichzelf op piano.

Cor Hartland schrijft sinds zijn pubertijd als druppels zijn emmer doen overlopen. Rijm en onrijm. Geluk en ongeluk. Op leven en dood. Schrijft in een uur meer dan in een jaar. Vanavond leest hij voor uit eigen werk.

Ndromeda speelde in september al in KHL live onder de vlag van Skipper Boetlek. Voor de gelegenheid vanavond een optreden samen met Marijn Wijnands. De bluesy liedjes met dobro, banjo, sitargitaar en contrabas van Ciska Ruitenberg en Jaco Bouwmeester bleken wonderwel te passen bij Marijn’s repertoire.

Marc van Biezen en Jaap Stiemer dragen voor uit hun gezamenlijke bundel ‘Iemand moet het doen’ en hun verdere omvangrijke oeuvre Zij dichten over het leven in het algemeen en de dood in het bijzonder. Snel, kort en hilarisch. Lees je in op www.skipperboetlek.nl

De sferische pop van Fluid Essence uit Aalsmeer sluit deze tweede Skipper presenteert… in KHL af.

Zondag 19 december 2004 in KHL, Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam, aanvang 20.00. Entree gratis (vrijwillige bijdrage in fooienpot). Voor het eten kan men reserveren: 020 7791575.
Zie ook www.skipperboetlek.nl, www.khl.nl.