Rum zou reünie-concert geven op festival in Nieuwpoort

Terwijl het nog steeds wachten is op de release van de 4-CD van de legendarische Vlaamse groep Rum, staat er plots een reünie-concert van Rum op het programma van het festival Thalassa! Thalassa op 14 en 15 mei in Nieuwpoort. Onbevestigde berichten melden dat het hier inderdaad gaat om een concert door de allereerste Rum-bezetting uit begin jaren zeventig: Wiet van Leest, Paul Rans en Dirk Van Esbroeck.

De 4 cd-box, met de eerste 4 albums van Rum op cd, zou aanvankelijk in september verschijnen. Maar de release-datum is steeds vooruitgeschoven. De laatste berichten waren dat dit bijzondere album in december uit zou komen. Komende drie weken dus goed de vinger aan de pols houden.

Thalassa! Thalassa! is een productie van het Dranouter Festival. Eerder komend jaar is er nog zo'n spin-off van Dranouter in de vorm van Dranouter aan Zee. Dat is op 30 april en 1 mei 2005 in De Panne. De eerste namen voor dat festival zijn: Stampen & Dagen, Gèsman, Urban Trad & Ialma, Bart Peeters en Flip Kowlier.
Bron: www.folkroddels.be.