Ondanks afgebrande locatie toch een Sunday Live folkconcert:

28 november : Stef White en Kersten de Ligny in Bar ’t Station in Heerde

Twee weken geleden werd door een enorme brand het restaurant van De Koerberg volledig in de as gelegd. Deze karakteristieke locatie was naast restaurant en kantine van Buitencentrum De Koerberg maandelijks een Folkclub. Elke laatste zondag van de maand wordt namelijk door de Koerberg i.s.m. de Zwolse folkband Blue Dew, een gratis folkconcert georganiseerd : een geliefde middag voor folkliefhebbers. In de folkwereld staan deze middagen bekend als “Sunday Live”.

De gedupeerde familie Van Duijn zit echter niet bij de pakken neer en heeft een manier gevonden om door te gaan.

Eigenaar Frans van Duijn : “We zullen Folkclub Sunday-Live laten blijven bestaan! Voor het geplande optreden van Stef White 28 november a.s. hebben we bar ’t Station in Heerde bereid gevonden het concert over te nemen. We zijn blij dat we zo de bezoekers van Sunday Live toch het optreden van Stef White kunnen bieden. De brand heeft ons niet weerhouden dit laatste optreden van het seizoen te volbrengen. Er zijn geen persoonlijke ongelukken te betreuren, een gezellige middag met goede muziek is het beste wat ons nu kan overkomen!”

Concertinformatie:

Bar ‘t Station : Stationstraat nr. 28 Heerde (Tel. 0578-691640)

Aanvang blijft 15.00 uur

De toegang blijft gratis

Meer informatie over Sunday Live: www.bluedew.nl/Koerberg.htm

28 november : Stef White en Kersten de Ligny

Akoestische luistermuziek met eigen geluid in een intieme sfeer.

Stef en Kersten weten hun individuele krachten te bundelen tot een harmonieus programma. Hun muziek valt onder de noemer 'Americana' maar geven daar een eigen geluid aan mee door de invloeden vanuit hun achtergrond (Stef:Delta Blues, country, folkrock. Kersten: folk en jazz) te gebruiken. Ze brengen eigen nummers en covers die het best te omschrijven zijn als:’gevoel,melodie en samenzang in een persoonlijk jasje’.

Stef White groeide op in Neck. Geïnspireerd door ziin oudere broer luiserde hij veel naar oude deltablues, country en folkrock. Op zijn veertiende stelde hij zijn eerste band samen. Hij bracht zijn muziek op vele kleine singer/songwriterpodia.

Tijdens één van die concerten ontmoette hij Kersten de Ligny. Zij groeide op met de muziek uit de jaren ’80, maar haar persoonlijke voorkeur ging echter uit naar singer/songwriters uit de jaren ’60 en ’70 (Joni Mitchell, Melanie, Simon & Garfunkel …)
Na jaren in Italië te hebben gewoond, stortte Kersten zich bij haar terugkomst in Nederland op de muziek. Na de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum, heeft zij zich op het schrijven van eigen songs en gedichten gericht.