FooFooBand en Crackerhash in Amsterdams Pleintheater

Het jaarlijkse Pleintheaterconcert van FooFooBand vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 20 november, aanvang 20.30 uur. Onder de titel “Zilte Dames” vertolkt de band liederen over de vrouwen in het leven van de zeeman. Zowel Nederlands als Engels repertoire staat op het programma, maar ook een enkel Frans en Italiaans nummer, alsmede melodieuze en swingende instrumentalen van eigen hand.
FooFooBand bestaat uit Bert Aalbers (accordeon, concertina, zang), Baukje Asma (zang, tinwhistle), Peter Koene (gitaar, zang), Christel van Noort (viool) en Peter van Rijsbergen (basgitaar).
Het Pleintheater vind je aan het Sajetplein 39 te Amsterdam. Reserveren is aan te bevelen, en dat kan op nummer 020 693 33 80.

Een dag later, op zondagmiddag 21 november speelt in hetzelfde theater de legendarische groep Crackerhash. Onder de titel Van bedelstaf tot zeemansgraf geeft deze roemruchte groep haar absolute afscheidsconcert.
De groep heeft, in verschillende samenstellingen, maar met Bert Aalbers en Paul Rullmann als spil, bestaan vanaf 1968. In de jaren ’70 maakte ze furore in de Nederlandse folkclubs met door hen zelf gearrangeerde Engelse traditionals, geïnspireerd door The English Tapestry, een groep die niet meer bestaat, maar wellicht aan het afscheidsconcert zal meewerken. Via een klein uitstapje naar Nederlandse traditionele muziek en medewerking aan Astrid Nijgh’s “De Razende Bol” stapte Crackerhash in de jaren ’80 over op zelfgeschreven Nederlandstalig, cabaretesk materiaal. De groep, als duo, trio en kwartet, maakte daarmee diverse opnamen voor het PAN label.
Nu, na ruim 35 jaar, is het gedaan. Wil je nog één keer genieten van de unieke kwaliteiten van de groep en de karakteristieke humorvolle introducties, kom dan zondagmiddag 21 november naar het Pleintheater in Amsterdam. Het begint om 14.30 en als gast zullen in ieder geval optreden Astrid Nijgh, Frenk van Meeteren, Jos Koning en Gilles Rullmann.
Reserveren is gewenst, zo niet noodzakelijk! Dat kan op het inmiddels bekende nummer 020 693 33 80.
Na afloop gelegenheid tot drank en herinneringen.