Ygdrassil op première 'Folk in de Wâlden'

Op dinsdag 5 oktober gaat 'Folk in de Wâlden' van start met een concert van Ygdrassil. 'Folk in de Wâlden' is een intiatief van Bureau N en stelt zich ten doel op landgoed Stania State in Oentsjerk maandelijks kwalitatief hoogwaardige, voornamelijk op folk georiënteerde, luistermuziek te presenteren aan een geïnteresseerd publiek.

De volgende artiesten op het nieuwe Friese podium zijn David Olney op 23 november en Henk Scholte en Doede Veeman op 14 december.

Linde Nijland en Annemarieke Coenders vormen al sinds 1993 de hoofdpersonen achter de intrigerende naam Ygdrassil. Het succesvolle folkduo heeft sindsdien bij vele optredens in binnen- en buitenland het publiek in haar ban gekregen. Hun kracht ligt in het zowel verstild als ingetogen uitbundig vertolken van voornamelijk eigen liedjes dankzij schitterende vocalen ondersteund door één en soms twee gitaren. Met name tijdens live optredens is er magie en ontstaat die intieme sfeer die elk optreden van Ygdrassil heel bijzonder maakt. Aandacht en bewondering dwingen ze af op een zachte maar niet te negeren wijze. Tijdloos en gevoelig, eigenzinnig en zelfbewust, kwetsbaar en integer, zo uit het hart door de keel naar buiten raakt en ontroert Ygdrassil. Op 5 oktober maakt multi-instrumentalist Bert Ridderbos als gastmuzikant deel uit van Ygdrassil. Tot nu toe verschenen vier cd's van het Fries-Drentse duo. 'Nice days under darkest skies' uit 2002 is de meest recente. Momenteel wordt hard gewerkt aan een nieuw album dat in het voorjaar van 2005 zal verschijnen.

Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur) Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk entree: € 10,- reserveringen: 058-2125690 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie op www.noordfolk.nl.