KreK opent zaterdag sterk seizoen HARD times in Vlaardingen

Folkclub HARD times in Vlaardingen begint aanstaande zaterdag 4 september haar nieuwe seizoen met een concert van KreK. Het concert heeft plaats in HARD times, het restaurant aan de Rijkestraat 10-12 in Vlaardingen, waar de Vlaardingse folkclub vanaf dit seizoen haar kleinere optredens programmeert.
De bandleden van het Keltische folktrio KreK zijn Arnoud Jespers (pipes, fluiten, bodhrán en basgitaar), Hans Ensing (zang en accordeon) en Hans Nijman (gitaar, viool en bouzouki). KreK speelt instrumentalen en ballads uit de Ierse, Schotse en Bretons traditonele muziek waarbij Jespers, Ensing en Nijman een voorkeur voor hebben voor het onbekendere materiaal.
Het optreden begint zaterdag om 21.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro. Leden van de folkclub mogen gratis naar binnen Voor reserveringen kan gebeld worden met het restaurant, (010) 248 97 41. Op 4 september worden ook aan de deur toegangskaarten verkocht.

Voor de komende maand staan meer optredens gepland in HARD times, het restaurant. Zaterdag 11 september speelt het Iers/Nederlandse duo Dust Child, zaterdag 18 september komt Portside naar de Rijkestraat en op zondag 26 september wordt een folkfeestje gevierd met John O'Dreams.

Natuurlijk gaan ook de grote folkoptredens van HARD times - in samenwerking met het Theater van Vlaardingen - onverkort door. Het concertseizoen 2004-2005 begint voor HARD times meteen met een enorme klapper. Op woensdag 29 en donderdag 30 september komt de populaire Ierse zanger Tommy Fleming naar het Theater van Vlaardingen. Aanvankelijk was slechts één concert gepland maar vanwege het bijzonder grote aantal op voorhand gedane reserveringen, is Fleming bereid gevonden ook een tweede optreden te doen.

Voor de periode september, oktober en november staan in het Theater van Vlaardingen ook nog op vrijdag 22 oktober het optreden van Kieran Goss en op vrijdag 26 en zaterdag 27 november het welbekende Vlaardingse folkfestival op stapel.

Het folkfestival kent dit jaar een enigszins gewijzigde opzet. Onder de nieuwe naam Celtic Music Festival wordt het folkevenement opgeknipt over twee dagen; met op vrijdag een 'folk evening' en op zaterdag een 'folk day'.
Voor de vrijdagavond staan Danny Guinan and friends, Slide, Coracle en Beggars Row op het programma. Op zaterdag treden vervolgens Cloghane, Kilshannig, No Frontiers, Kate Purcell, Maalstroom, Terry Woods Band (ex-Pogues), John O'Dreams en Fureys and Davey Arthur op.

Kaarten voor de grote concerten van HARD times dienen rechtstreeks aan de kassa van het Theater van Vlaardingen gereserveerd/gekocht te worden, (010) 434 05 00. Deze kassa is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over folkclub HARD times is te vinden op www.hardtimes.nl