Tribute to Micho Russell door
Pure Irish Drops in Groningen
Onder de noemer Pure Irish Drops brengen drie vooraanstaande Ierse muzikanten zondag 26 september 'a Tribute to Micho Russell' bij Stichting Folk Groningen. Dit bijzondere concert met Christy Barry, Gerry O'Connor en Tony MacMahon begint om 20:30 in de Singelhuiszaal (Radesingel 6, naast de Jozefkerk). Entree euro 9,00; voorverkoop euro 8,00 bij O'Kelly'Pub, Kattendiep 13 in Groningen. Reserveren via 050 - 3022380.

Onder de vlag Pure Irish Drops doen nu voor het vijftiende jaar een telkens wisselend drietal Ierse muzikanten m/v een serie Duitse podia en één Nederlands podium aan, dat van de Stichting Folk Groningen. In die periode zagen ze in Groningen als Pure Irish Drops een stoet van vooraanstaande bekende en (nog) onbekende Ierse muzikanten en muzikantes de revue passeren, van Paddy Keenan tot Joe Derrane en van Seamus Tansey tot Mary Custy.
Bij het onstaan van het idee achter het project speelde de 10 jaar geleden overleden tinwhistle-speler Micho Russell uit Doolin, een dorp in West Clare, een grote rol. Hij ging zelf ook mee op de eerste toernee samen met Tony MacMahon en Paddy Glackin. Micho Russell stierf in 1994 aan de gevolgen van een verkeersongeluk, tien dagen voor zijn volgende tournee van de Verenigde Staten. Al een eind in de zeventig stond hij nog midden in zijn carrière.
Met zijn bijdragen in gedachten is bij het samenstellen van deze Jubilee Tour de keus gevallen op drie spelers die Micho goed gekend en met hem gespeeld hebben. Fluitspeler Christy Barry is zeker voor diegenen die wel eens sessions in Clare bezocht hebben geen onbekende en dat geldt ook voor fiddler Gerry O'Connor. Trekharmonikaspeler Tony MacMahon - er al bij met Micho Russell tijdens de eerste Pure Irish Drops-tour - is niet alleen bekend als muzikant maar ook als programmamaker bij RTE, de publieke Ierse omroep en als platenproducer. Hij maakt diverse documentaires over Ierse traditionele muziek. Zoals altijd hoor je de muzikanten zowel solo als gezamenlijk.
Zie ook www.folkgroningen.nl