Shaver en Lambchop in
het Patronaat Haarlem

Voordat het Patronaat in Haarlem in de loop van augustus twee weken dicht gaat zijn er nog de nodige concerten. Zo staat er ondermeer woensdag 28 juli Billy Joe Shaver op het podium en 13 augustus Lambchop.

WOENSDAG 28 Prijs € 15,- Open 20.30 u Aanvang 21.00 u Billy Joe Shaver (USA) + NL Première documentaire 'The Portrait of Billy Joe'
Songwriter Shaver brengt soulful country met een rock edge, deze rough 'n'rowdy Texaan heeft veel meegemaakt in zijn leven. Net als Hank Williams, Woody Guthrie en Jimmie Rodgers heeft hij het leven dat hij bezingt ook echt meegemaakt. Love, grief, drink & drugs, screwing up....
Zijn songs werden gezongen door grootheden als Willie Nelson, Elvis Presley, Bob Dylan, Kris Kristofferson en Johnny Cash. De laatste jaren van de nu 64 jarige Billy waren extra zwaar, na zijn vrouw en moeder overleden aan kanker, verloor ook zijn (gitarist)zoon Eddy het leven aan een overdosis drugs. Billy ging door met alles wat hij nog had; zijn muziek. Maar op het podium kreeg hij een hartaanval.....die hij gelukkig overleefde. Er is een reden om hier nog te zijn, aldus Shaver. Voor het concert de eenmalige vertoning in Nederland van de documentaire 'The Portrait of Billy Joe', die dit jaar uitkwam.

VRIJDAG 13 AUG Prijs € 16,- Open 20.30 u Aanvang 21.30 u Lambchop (USA)
Ook bekend als "Nashville's most f*cked-up country band", het is niet gemakkelijk Lambchop te beschrijven. Het is een mengeling van country, jazz, soul en avant-garde noise en daaroverheen de surrealistische teksten en vreemde Lou Reedachtige stem van frontman Kurt Wagner. Kenmerk zijn ook de vele bandwisselingen en gastmuzikanten, de bestaat de band uit maar liefst 12 tot 25 leden. Onlangs stond hij nog op Motel Mozaique met een compleet strijkkwartet. Hun platen zijn net zo divers, van de soulfulle plaat Nixo tot de ballads van Is A Woman. Hun laatste 2 (gelijk uitgekomen) albums bevatten ook mooie instrumentals in de filmmuziek sfeer.

ZOMERSLUITING
Patronaat is de laatste 2 weken van augustus gesloten. Het opent 't nieuwe seizoen (nog steeds op de tijdelijke locatie Oostvest 54!) weer begin september.
Zondag 12 september werkt het mee aan het gratis toegankelijke De Stad Als Podium Festival op de Grote Markt in Haarlem met o.a. Roy Paci & Aretuska (It/Sicilie).
Zie ook: www.patronaat.nl