The Rain Poets treden
op in De Buut Eindhoven The Rain Poets
geven aanstaande maandag 14 juni een concert tijdens Manic Monday in café De Buut in Eindhoven. 'The Rain Poets' is de bandnaam van het akoestische popduo uit Arnhem en Velp dat bestaat uit Ries de Wit (zang, percussie) en Armand Wijskamp (gitaar, zang). Na jaren met volledige bands te hebben opgetreden wordt de uitdaging nu gezocht in het boeien van een publiek met een minimale aanpak waarbij de songkwaliteit voorop staat.

Tijdens de optredens van The Rain Poets wordt eigen werk afgewisseld met eigengereide covers van grote voorbeelden zoals David Bowie, Jeff Buckley, Led Zeppelin en Radiohead.

Eind november 2003 is het duo de studio ingedoken met Roel Toering die ondermeer bekend is om zijn werk met The Tröckener Kecks en The Scene. Het resultaat van deze samenwerking is het titelloze studiodebuut van de band met daarop 5 gevarieerde popsongs die alle gezichten van de band laat zien. Conclusie in onze positieve recensie van die cd: Meest opvallend is de hoge kwaliteit van de stemmen, vooral die van Ries de Wit.
De muziekstijl laat zich niet eenvoudig omschrijven, maar de volgende kernwoorden zijn allemaal raak: melancholiek, swingend, intiem, rauw en dynamiek; semi-alto melankoestische singer/popwriter's rock dus.