Sfinks organiseert dinsdag benefiet: Thais dubbelconcert

Sfinks in Bouchout bij Antwerpen, de organisatie achter het jaarlijkse Sfinksfestival (dit jaar 28 t/m 31 juli), wil ook bijdragen aan de actie voor de slachtoffers van de natuurramp in Azië. Morgen (di 18 januari) gaat in dit kader een dubbelconcert door met ethnische volksmuziek uit Thailand. De ticketinkomsten van dit concert worden integraal overgemaakt op 000-0000012-12. Wens je Tsunami 12-12 te steunen én tegelijk een mooi concert bij te wonen? Reserveer dan nu via deze link of op telefoonnummer +32 (0)3 248 28 28 voor het concert op dinsdag 18 januari om 20 uur in de Blauwe Zaal van deSingel.
Op het programma staan:
Sombat Simlà mondorgel. Boispham Sanammong zang (Mholamzang en khen uit het noordoosten van Thailand) en Prasit Leosiripong, Kuanda Chiangta, Prabai Sutiyamol, Oun Ruen Hongtohong, Somchit Chiangta, DuangKham WongSoy, Saneh SaoKaew (Sawjiangmaizang en pi-joomfluiten uit het noorden van Thailand.
Dit dubbelconcert presenteert etnische volksmuziek uit het noorden en noordoosten van Thailand. Traditionele muziek als een harmonieus samengaan van stem en bamboeblaasinstrumenten. In het eerste deel van dit concert musiceren een mondorgelspeler - khen - en een mholamzanger. Daarna begeleidt een pi-joomensemble - pi als verzamelnaam voor bamboefluiten van verschillende lengte - ceremoniële gezangen.
Zie ook: content/view/.