celtish
Celtish

Celtish begint morgenavond (do 13/1 bij Folkclub Hard Times Vlaardingen) aan een uitgebreide tournee. Voor de kaartjes loopt het storm. Zo heeft Odeon in Zwolle een grotere zaal moeten zoeken. Schouwburg Odeon in Zwolle heeft dit jaar een tiental aantrekkelijke folkconcerten op het programma staan. Voor de enthousiaste folkliefhebbers is er de mogelijkheid middels een "folksnuffelabonnement" met korting meerdere concerten te bezoeken. De folkconcerten spelen zich meestal af in het intieme Papenstraattheater, maar voor meer zitplaatsen kan worden uitgeweken naar de schouwburg Odeon. Daar worden ze dan gestald in de Dommerholtzaal, de Manegezaal of de Schouwburgzaal. Voor het concert van Celtish is de belangstelling echter dermate groot dat zelfs de Manegezaal niet groot genoeg bleek. Odeon heeft daarom besloten naar een locatie elders in Zwolle te verhuizen. Dankzij deze verhuizing zijn er nu nog kaarten te koop. Aanstaande zaterdag 15 januari speelt Celtish nu in De Bolder (Aalanden) in Zwolle.
Celtish verraste vele bezoekers van het negende Zwolse Folkfestival in 2003 door in een gloednieuwe samenstelling een energieke set neer te zetten waarin de temperamentvolle stem van de Welshe zangeres Gwenyth Keen en het virtuoze trekharmonica-spel van de Ierse Daniel Murphy opvielen. Met de komst van fluitist Jonathan Shoreland (Fernhill) is de inbreng uit Wales nog groter geworden en het geluid van de groep verder uitgekristalliseerd en vooral persoonlijker geworden. De complete samenstelling van Celtish ziet er als volgt uit: Gwyneth Keen (zang, mandoline, percussie), Gordon Taylor (gitaar, mandola), Jonathan Shorland (fluti, doedelzak, hobo, pibgorn etc.), Sián Phillips (fiddle) en Daniel Murphy (accordeon).
Tourschema Celtish:
do 13/1 Folkclub Hard Times Vlaardingen, vr 14/1 Theater Landgraaf, za 15/1 De Bolder Zwolle, zo 16/1 Fookhook Sevenum, ma 17/1 De Fagot Ingelmunster (Be), wo 19/1 In de Klaver, Nieber, do 20/1 Hotel Lindeboom Den Burg, vr 21/1 First Ram Folkclub Wateringen, za 22/1 Partycentrum Van de Wal Sneek, zo 23/1 Arsenaaltheater Vlissingen.
Zie ook: www.celtish.com.