'Linde Nijland zingt Sandy Denny' bij 'Folk in de Wâlden'

<>
'Folk in de Wâlden' presenteert a.s. dinsdag 11 januari 2005 Ygdrassil-zangeres met haar interpretatie van werk van Linde NijlandSandy Denny. Voor Linde Nijland is dit nagenoeg een thuiswedstrijd. Al een kleine twee jaar trekt ze met het Sandy Denny-programma volle zalen en oogst ze succes op festivals. Bij het concert bij Folk in de Walden in Oentsjerk wordt ze dinsdag bijgestaan door drie gedreven folkmuzikanten. Violiste Jannet Fink komt speciaal voor de gelegeheid uit Engeland over voor dit naar alle waarschijnlijkheid allerlaatste concert van het Sandy Denny project in Friesland. De anderen zijn: Bert Ridderbos (gitaar, cittern, accordeon) en Eddy de Jonge (bas, gitaar). Linde zingt en bespeelt de gitaar. De legendarische folkzangeres Sandy Denny vormde in de jaren zestig en zeventig met haar zeer persoonlijke liedjes en bijzondere stemgeluid de basis voor het internationale succes van groepen als Fairport Convention en Fotheringay. Daarna volgde een succesvolle solocarrière. Mede dankzij haar groeide (elektrische) folkmuziek tot ongekende hoogte. Denny toonde aan dat eigengeschreven liedjes niet onder hoeven te doen voor vaak eeuwenoud traditioneel materiaal. Haar unieke stijl, bijzondere stemgeluid en gepassioneerde voordracht zetten de toon voor generaties singer-songwriters. Haar muzikale nalatenschap lijkt na haar plotselinge overlijden in 1978 pas de laatste jaren echt op waarde te worden geschat.

Linde Nijland verloor haar hart aan Sandy Denny en brengt haar met dit liedjesprogramma een muzikale hommage. Met het timbre van een Sandy Denny maar vanuit haar eigen (muzikale) achtergrond brengt Linde Nijland een voorstelling waarin uit het hele Denny-oeuvre wordt geput. Eigen bewerkingen van Sandy Denny’s veelal gevoelige, melancholische nummers, maar ook van de door haar gezongen traditionals.

<>
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur). Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk, entree: € 10,-. Reserveringen: 058-2125690 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info: www.noordfolk.nl.