Muzikale kerst in De Harmonie Edam

De Harmonie Edam heeft de komende dagen een fraaie muzikale kerst geprogrammeerd. Er zijn concerten van Teye en Belen, Arthur Ebeling.

Donderdag 23 December 21.00 uur: Flamenco duo Teye en Belen.
De rock-'n-rollzigeuner, El Gitano Punky, zo luidt de bijnaam van de Flamenco gitarist Teye. Geboren in Friesland trok hij de hele wereld over om ergens in Andalucia in Austin Texas te belanden. Teye's stijl van spelen is authentiek maar vol moderne elmenten. De basis daarvoor werd gelegd tijdens zijn klassieke opleiding aan het conservatorium in Groningen en de rockopleiding in Rotterdam waar hij cum laude afstudeerde. Flamenco les kreeg hij van o.a. Paco Pena, Juan Munoz en Manolo Lozano , El Carbonero. En van het spelen met Bruce Springsteen, Willie Nelson, Dwight Yoakim en Lyle Lovitt leer je natuurlijk ook heel wat. Samen met zijn vrouw Belen, die prachtig danst op de ritmes van Teye, komt hij nu naar de Harmonie.

Zondag 26 December 17.00 uur: Arthur Ebeling
Een unieke mix van rhythm 'n blues, rockabilly en country in een jazzy sausje, even tijdloos als swingend. Een repertoire dat behalve origineel en gevarieerd ook gewoon lekker klinkt. Liedjes alsof ze er altijd al waren. Wars van elke trend wordt Arthur Ebeling al jaren terecht geroemd als meesterlijk gitarist en briljant songwriter.Arthur Ebeling heeft zich ontwikkeld tot Nederlands meest authentieke, ontzagwekkende en veelzijdige gitarist, zanger en componist. Hij componeert liedjes die naast origineel en gevarieerd gewoon lekker zijn en klinken alsof je ze al jaren kende. Ook zijn covers (van o.a. Ray Charles en Burt Bacharach) zijn zeer eigen en raken de kern. In zijn teksten doet Arthur Ebeling levenswijsheid en romantiek botsen en hartzeer en humor smelten. Hij is een charismatisch performer die een groot publiek verdient maar de intimiteit en het contact met zijn toehoorders prefereert. Hij klinkt in zijn eentje als een hele band.