Het Vlaamse duo Gezellig Onderuit Zonder Elektriek (GOZE) viert het Feest van de Folk 2005 op een aparte manier. Maarten Decombel (gitaar) en Wim Claeys (diatische accordeon) nodigen namelijk in de week van 16 tot 24 april de Franse folkgiganten Gilles Chabenat en Frédéric Paris uit. Tien jaar na de eerste kennismaking met de twee Fransen gaat er voor deze twee Vlamingen een jongensdroom in vervulling en trekken ze een week door Vlaanderen als Chabenat, Paris, Decombel en Claeys. Chabenat is de draailiergrootmeester en muzikant bij I Muvrini, terwijl Paris een virtuoos is op elk instrument dat hem in handen komt. Bovendien is Paris de drijvende kracht achter La Chavanée. Samen vormen ze al ruim 10 jaar een duo. In 1995 kwam hun cd 'De l'Eau et des Amandes' uit, een plaat die door de Europese muziekpers unaniem als grensverleggend werd beschouwd. Om het met de woorden van Gabriël Yacoub te zeggen: 'Deze muzikanten zijn naar het kamp van de dichters overgelopen.' Hun muziek is een meeslepende akoestische zoektocht door verschillende genres waar improvisatie centraal staat.

Maarten Decombel en Wim Claeys waren als beginnende muzikanten al enorm gefascineerd door de muziek van Chabenat en Paris. Ondertussen is Maarten meester in de klassieke muziek en open-tuning specialist. Wim is dan weer de entertainer-accordeonist bij Ambrozijn en Tref maar ook de bezielende motor achter de Boombals. Deze invloeden weerspiegelen zich in de muziek van GOZE: vertrekkend vanuit een traditioneel kader zoeken ze naar een akoestisch groovend geluid met ook hier, een centrale rol voor improvisatie. Hun eerste full cd is zowel door Radio 1 als door www.folkworld.de uitgeroepen tot één van de 10 beste folkcd's van 2004.

Speeldata  (zie ook onze agenda)
Woensdag 20/04: Concert en Boombal in Ons Huis, Goudsbloemstraat 28 Leuven, aanvang 20u, entree: €6. Donderdag 21/04: Concert in De Centrale, Kraankinderstraat 2, Gent, aanvang: 20u30, entree voorverkoop € 8 - € 6 voor jongeren, kassa € 10 - € 8. Vrijdag 22/04: Concert in 't Folk, Dikkebusstraat 234, Dranouter, aanvang: 20u30, entree voorverkoop € 8 - € 6 voor jongeren, kassa € 10 - € 8. Zaterdag 23/04: Matinee in 't Ey, Koutermolenstraat 6, Belsele, aanvang: 16u, entree € 10 - € 8 voor leden.

Zie ook: www.kloefmusic.com/goze